Finanțe Stiri

Manual pentru utilizatorul de servicii financiare

2 mart. 2018 2 min

Manual pentru utilizatorul de servicii financiare

Reading Time: 2 minute

În premieră pentru industria financiară din România în materie de proiecte educaționale comune în beneficiul consumatorilor, membrii Platformei de Educaţie Financiară lansează Manualul practic pentru utilizatorul de servicii financiare, anunță Asociația Română a Băncilor (ARB).

Manualul practic pentru utilizatorul de servicii financiare reprezintă o sinteză de informații utile clienților actuali și viitori care utilizează servicii și produse financiare sau oricărei persoane care dorește să se familiarizeze cu concepte din piața bancară, piața de capital, asigurări, pensii și leasing, arată ARB, în comunicat.

Manualul practic este disponibil pentru toți consumatorii pe site-ul www.educatiefinanciara.info și www.arb.ro și va fi postat pe site-urile membrilor Platformei.

Este primul proiect educațional care concentrează contribuția tuturor componentelor pieței serviciilor financiare având ca obiective explicarea produselor, serviciilor și conceptelor financiare și dezvoltarea competențelor necesare pentru aprofundarea cunoștințelor în domeniul financiar. Conținutul Manualului practic pentru utilizatorul de servicii financiare este realizat de experți din industria financiară și este validat de profesori universitari reputați. “Convingerea noastră este că acest demers al membrilor Platformei de Educație Financiară va genera un impact pozitiv în educarea și în informarea consumatorilor. Prin intermediul acestei lucrări ne dorim să ajutăm clienții sau potențialii viitori utilizatori să conștientizeze drepturile lor, beneficiile pe care le pot obține, dar și obligațiile și riscurile implicite cu care s-ar putea confrunta, atunci când vor avea în vedere atât bunăstarea proprie, cât și pe cea a familiei”, se arată în comunicat.

Obiectivul membrilor Platformei de Educație Financiară este creșterea nivelului de educație financiară în România.

Platforma de Educație Financiară concentrează 21 de entități public – private invitate: Academia de Studii Economice din București, Asociația Administratorilor de Fonduri din România, Asociația Analiștilor Financiar – Bancari din România, Asociația Brokerilor, Asociația de Plăți Electronice din România, Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România, Asociația Română a Băncilor, Asociația Română a Brokerilor de Credite, Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional, Asociația Societăților Financiare din România, Autoritatea Națională pentru Protecţia Consumatorilor, Banca Națională a României, Bursa de Valori București, Consiliul Patronatelor Bancare din România, Depozitarul Central, Institutul Bancar Român, Mastercard România, Ministerul Educației Naționale, Uniunea Națională a Societăţilor de Asigurare și Reasigurare din România, Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere și Consultanţă în Asigurări din România și Visa România.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: