BizRemote by certSIGN Finanțe Stiri

BRD donează 2 mil lei pentru a susține sectorul medical și ecosistemul cultural independent

19 mart. 2020 < 1 min

BRD donează 2 mil lei pentru a susține sectorul medical și ecosistemul cultural independent

Reading Time: < 1 minut

BRD – Groupe Société Générale donează 1,7 milioane lei pentru sectorul medical și 300.000 de lei pentru sectorul cultural independent, pentru susținerea efortului comun împotriva efectelor negative generate de pandemia COVID-19.

BRD donează 1,7 milioane lei Asociației pentru Relații Comunitare și rețelei naționale de Fundații Comunitare pentru a asigura spitalelor echipamente de protecție medicală, teste Covid-19, dezinfectanți și aparatură medicală. Asociația pentru Relații Comunitare și rețeaua de Fundații Comunitare din România sunt parteneri de tradiție ai băncii, implicați în cadrul programului de voluntariat BRD Ziua V, derulat împreună cu angajații băncii, anunță banca, într-un comunicat.

De asemenea, BRD asigură suma de 300.000 de lei, și împreună cu Fundația9, își propune să susțină în perioada următoare sectorul cultural independent. Concret, Fundația9 va oferi în următoarele luni granturi pentru producții culturale și un spațiu virtual în care se pot organiza activități cultural – artistice, pentru a rămâne în legătură cu publicul. Totodată, Fundația9 este în legătură cu alte fundații și finanțatori, pentru a crea o rețea de solidaritate pentru artiști și spații culturale.

“Deschidem această inițiativă și către alți finanțatori din România, pentru a construi o rețea de solidaritate și pentru a identifica împreună soluții în vederea susținerii acestor două sectoare. Orice implicare contează în aceste momente”, a declarat François Bloch, Director General BRD – Groupe Société Générale.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: