Lifestyle

Maratonul DHL Stafeta Carpatilor sustine sportivii paralimpici

24 mart. 2016 2 min

Maratonul DHL Stafeta Carpatilor sustine sportivii paralimpici

Reading Time: 2 minute

Un maraton aduce intotdeauna o energie aparte; inseamna sa iubesti sportul si sa te bucuri de beneficiile lui, dar si de prieteniile pe care le legi participand, a spus Elisabeta Lipa, Ministrul Tineretului şi Sportului, la conferinta de presa de lansare a Maratonului DHL Stafeta Carpatilor.

DHL a dat start inscrierilor la Maratonul DHL Stafeta Carpatilor, care are loc in Poiana Brasov, pe 19 iunie, competitie care sprijina sportivii paralimpici. “Multumita acestui proiect generos si a promovarii responsabilitatii sociale prin implicarea in cauze caritabile, anul acesta se va deplasa la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, cea mai numeroasa echipa de sportivi romani. Felicitari pentru longevitate, constanta si implicare! Nu e usor sa organizezi o competitie internationala cum e Maratonul DHL, pe un traseu montan dificil, dar spectaculos. Succes!” a declarat Elisabeta Lipa.

Taxele de participare de la editia din acest an vor fi donate, din nou, Comitetului National Paralimpic pentru sustinerea sportivilor la Olimpiada Paralimpica de la Rio de anul acesta. Inscrierile sunt deschise pentru concurenti pe website-ul oficial al competitiei www.maratondhl.ro, unde gasiti detalii si despre traseu si categoriile de concurs.

“2016 este un an excelent pentru miscare si sport, fiind marcat de Olimpiada de la Rio. Competitiile sportive sunt pe un trend ascendent, in plus, ma bucur sa constat ca un procent mare din populatia urbana este consumatoare de activitati sportive. Acest lucru este benefic pentru maratonul nostru si ne dorim ca si in acest an sa avem la start un numar cat mai mare de alergatori. Ramanem alaturi de sportivii nostri paralimpici care, cu fiecare medalie obtinuta la competitiile internationale, sunt mai aproape de podiumul Jocurilor Paralimpice de la Rio de Janeiro din luna septembrie”, a declarat Daniel Kearvell, Managing Director DHL Express Romania.

Tinerii se pot inscrie gratuit in competitia de stafeta (limita de varsta 14 ani) sau semimaraton (limita de varsta 16 ani). De asemenea, crosul copiilor este o competitie unde participarea este gratuita si se adreseaza celor mici, cu varste de la 5 la 13 ani, fiind o competitie separata, dedicata acestora, cu distante mai mici de alergare.

„In ultimii doi ani DHL a fost alaturi de noi, contribuind in mare masura la cresterea performantei echipei paralimpice. NPC Romania va participa anul acesta la Jocurile Paralimpice din Rio cu cea mai numeroasa echipa din istoria sa si va intra in competitie la cel putin sase categorii sportive. Pana in acest moment avem 11 sportivi calificati si inca cinci in curs de calificare. Dorim ca, din 7 pana in 18 septembrie la Jocurile Paralimpice din Rio 2016, sa demonstram prin rezultatele si medaliile obtinute ca am meritat increderea investita de catre DHL in sportivii nostri” a declarat Sally Wood-Lamont, Presedinte Comitetul National Paralimpic.

Gheorghi Filip, primul sportiv paratir cu arcul care s-ar putea califica pentru Jocurile Paralimpice de la Rio dupa ce va trece cu brio trei competitii din acest an, Octavian Ilina si Naomi Ciorap inotatori calificati deja au fost prezenti la eveniment in calitate de ambasadori ai Maratonului DHL Stafeta Carpatilor si o parte dintre sportivii care vor reprezenta Romania la Olimpiada Paralimpica de la Rio.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: