Lifestyle MarComm Stiri

Marina Abramović vorbește despre încredere la UNFINISHED

15/09/2020 2 min read

Marina Abramović vorbește despre încredere la UNFINISHED

Reading Time: 2 minute

Artista Marina Abramović se alătură festivalului UNFINISHED din această toamnă și va purta în cadrul acestuia o discuție despre despre multiplele fațete ale încrederii și rolul acestora în artă și societate.

Pionieră în arta performativă și experimentală, Marina Abramović este unul dintre cei mai importanți artiști contemporani. Ea a explorat de-a lungul carierei sale propriile limite fizice și mentale în reprezentații care au făcut înconjurul lumii. Preocupată de relațiile interumane și de modul în care influența unui om asupra altuia poate fi letală, Abramović a rezistat durerii, epuizării și pericolului, în detrimentul transformărilor emoționale și spirituale. Performance-uri precum Rhytm 0 (1974), Death Self (1976), Imponderabilia (1977), Rest Energy (1980), Balkan Baroque (1997) și The Artist Is Present (2010) au fost găzduite de marile centre mondiale al artei contemporane, ca MoMA – Muzeul de Artă Modernă din New York și Venice Bienale – Biennala de artă la Veneția, unde a fost și distinsă cu Leul de Aur pentru cel mai bun artist în 1997.

Artista va vorbi și despre cel mai recent proiect al ei, “7 Deaths of Maria Callas”.

[youtube v=”iQmfd_KZfFA”]

 

Producția a fost prezentată în premieră mondială luna aceasta la Opera Bayerische Staatsoper din Munchen și va porni mai apoi într-un turneu în mai multe țări. Un proiect în pregătire este și expoziția individuală “After Life” la Royal Academy din Londra, care a fost amânată pentru 2021. Cu ocazia acestei expoziții, Marina Abramović va deveni prima femeie din istoria de 250 de ani a instituției care ocupă cu operele sale întregul spațiu al galeriei.

Cea de-a cincea ediție UNFINISHED va avea loc în perioada 27 septembrie – 4 octombrie 2020,  într-o nouă platformă digitală – [F] OS – creată de la zero. Participarea la evenimentul online se va face pe bază de înscriere, în limita a 3500 de locuri, completând formularul de aici.  

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă