Lifestyle Stiri

Mașina lui Elton John, scoasă la licitație

22 mart. 2021 2 min

Mașina lui Elton John, scoasă la licitație

Reading Time: 2 minute

Mașina condusă în urmă cu câteva decenii de Elton John, un Maserati Spyder, o rară bijuterie auto este scoasă la licitație la finalul acestei luni și are un preț de pornire de 8.000 de euro.

Maserati Spyder biturbo convertible are un preț de pornire de doar 8.000 de euro și se remarcă printr-un service proiectat de nimeni altul decât de specialistul Maserati, Bill McGrath, fiind realizată în conformitate cu exclusivistele cerințe ale celebrului cântăreț Elton John. Artistul a cerut în mod expres ca designul interior al exemplarului ales să fie diferit, astfel că scaunele maşinii au fost tapițate cu piele albă, iar marginile acestora au fost cusute cu roșu.

Mai mult decât atât, mașina are toate manualele sale în portofelul original din piele, alături de rola originală a pieselor și o serie de opțiuni și accesorii speciale instalate din fabrică înainte de livrarea către Sir Elton John, inclusiv jante de tip split rim, precum și o modernizare a echipamentului stereo cu unul Kenwood care, la vremea respectivă, a costat 4.000 de lire sterline. Toată documentația originală de livrare atestă în mod clar faptul că vehiculul a fost achiziționat de William A Bong Ltd., compania lui Sir Elton John.

În epocă au fost realizate, în total, aproximativ 3.000 de astfel de modele de-a lungul a doar 10 ani, fiind un record de producție pentru Maserati Spyder. Printre cumpărătorii modelelor Spyder găsim, pe lângă Elton John, autentici pasionați de viteză, precum Alain Prost, celebrul pilot de curse care a fost de 4 ori campion Formula1, ori pe Ursula Piech, soția lui Ferdinand Piech, președintele grupului Volkswagen-Audi.

Elegantul Maserati, care poate fi admirat până joi, 25 martie, la Palatul Cesianu-Racoviță, a fost proiectat și realizat de Zagato, celebra companie de designeri de talie mondială, și a participat la Campionatul Britanic de autoturisme de la sfârșitul anilor 1980, dar și la Campionatul European de autoturisme și Campionatul Mondial de autoturisme din 1987.

Licitația de Curiozități Tehnice, unde se va licita celebrul Maserati va avea loc joi, 25 martie, ora 18:30, pe platforma Artmark Live. Iubitorii de mașini pot testa până atunci autovehiculul care se află la Palatul Cesianu-Racoviță sau pot depune oferte pentru această piesă de colecție prin intermediul unui cont activ pe www.artmark.ro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: