Lifestyle Stiri

Premiera la TNB, “l’Om DAdA”, un nou proiect semnat Gigi Caciuleanu

10 feb. 2016 < 1 min

Premiera la TNB, “l’Om DAdA”, un nou proiect semnat Gigi Caciuleanu

Reading Time: < 1 minut

Coregraful Gigi Caciuleanu pregateste o noua premiera: l’Om  DAdA, un spectacol de teatru coregrafic care va fi prezentat la sala Atelier a Teatrului National Bucuresti pe 11, 12 si 13 martie.

foto: Iulia Antocica/Bliss Photography

Se va numi l’Om  DadA pentru ca am vrut sa aduc alaturi ‘om’ in limba romana, cu „dada”, care face parte din universal. Am pornit de la textul lui Tristan Tzara, „Lahomme approximatif”, pe care l-am redescoperit dupa atata vreme. E un text care mi se pare superb de poetic, deloc absurd, frumos, stufos, plin de semnificatii, foarte actual chiar si dupa 100 de ani”, a declarat Gigi Caciuleanu, intr-o conferinta de presa organizata la Teatrul National Bucuresti.

Traducerea textelor din limba franceza a fost realizata de Ion Pop. Spectacolul “l’Om  DAdA” este produs de Teatrul National Bucuresti, Centrul de Cercetare si Creatie Teatrala “Ion Sava”, “Gigi Caciuleanu Romania Dance Company” si Fundatia Art Production.

Gigi Caciuleanu Romania Dance Company a fost înfiintata cu sprijinul companiei JTI, corporatie care s-a remarcat de-a lungul anilor prin sustinerea predilecta a dansului contemporan. De mai bine de 20 de ani, JTI sponsorizeaza, in Romania, unele dintre cele mai importante evenimente culturale: Festivalul International de Teatru de la Sibiu, TIFF, Festivalul de film Comedy Cluj, turneele nationale Pianul Calator, Flautul de Aur, Duelul Viorilor [i din 2000 sustine Intalnirile JTI.

Foto: Iulia Antocica/Bliss Photography, http://bliss.ddt.ro

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: