fbpx
Tech

Masina supersonica la Bucuresti1 min

08/06/2015 < 1 min read

Masina supersonica la Bucuresti1 min

Reading Time: < 1 minut

Bloodhound SCC, masina care poate atinge 1.609 km/h, a trecut pe la Bucuresti in drumul sau spre desertul Hakskeen Pan, din Africa de Sud, unde va fi testata.

Masina supersonica, adusa la Bucuresti de Castrol, este rezultatul unui proiect ingineresc global ce si-a propus sa depaseasca recordul mondial de viteza de 1.228 km/h. Masina va utiliza produse Castrol, printre care si cel mai puternic ulei de motor – Castrol EDGE, un lichid de frana bazat pe formula motorsport – Castrol React SRF si fluidele hidraulice Castrol, utilizate anterior de NASA.

La viteza maxima, masina va parcurge o mila (1,6 km) in 3,6 secunde. Bloodhound SSC dispune de trei propulsoare: un turbojet Rolls-Royce EJ200 de la un Eurofighter Typhoon, un set de rachete hibrid NAMMO si un motor de masina de curse de 750 CP, care actioneaza pompa oxidantului rachetei. Impreuna genereaza echivalentul a 135.000 CP, egal cu forta a 180 de masini de Formula 1.

“Bloodhound SSC este o masina uimitoare. Este un proiect care va depasi cele mai frumoase vise ale ingineriei si ale stiintei. Obiectivul ei? Sa depaseasca Recordul Mondial de Viteza de 1.228 km/h”, a declarat Alexandru Eftimiu, Distribution Manager Southern Cluster Castrol.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *