fbpx
CSR Stiri

Top 5 proiecte finaliste în fondul pentru comunitate „A FI vecin bun”2 min

05/02/2018 2 min read

author:

Top 5 proiecte finaliste în fondul pentru comunitate „A FI vecin bun”2 min

Reading Time: 2 minute

AFI Europe România, alături de Fundația Comunitară București, anunță selecția celor cinci idei de proiecte care au trecut în etapa a doua a fondului pentru comunitate „A FI vecin bun”. Proiectele finaliste sunt invitate să depună aplicațiile complete pentru această etapă a competiției, până pe data de 22 februarie 2018. Ulterior, anunțarea proiectelor câștigătoare va avea loc după notarea lor și interviul cu membrii juriului, ce vor avea loc la începutul lunii martie.

Cele cinci idei de proiecte selectate pentru etapa a doua a competiției sunt:

  • Cartierul Carol, propus de grupul de inițiativă Carol: demararea procesului de construire a identității cartierului Carol și coagulare preliminară a unui grup civic în zona cartierului, prin organizarea unei serii strategice de activități care cuprind ateliere de educație urbană, mici activări urbane, tururi ghidate, focus grupuri cu oameni resursă din cartier și cartografierea resurselor locale prin intermediul unui Ghid de utilizare a cartierului.
  • AFInități pentru o comunitate unită, propus de Fundația PARADA: proiectul va urmări revigorarea spiritului în comunitate în zona Parcului Carol și în zonele adiacente acestuia prin reunirea locuitorilor din zonă în jurul unor activități menite să reducă disparitățile sociale, să stimuleze dezvoltarea de relații armonioase între persoane din clase sociale diferite prin crearea de punți de comunicare sub forma artei spectacolului.
  • Măsuțele cunoașterii, propus de grupul de inițiativă 4 KIDS: mese educative amplasate în vecinătatea zonelor de joacă, cutii poștale în care se vor colecta idei de la copiii și părinții din zonele vizate, pentru o mai bună dezvoltare a acelor perimetre.
  • Schimbarea, propus de grupul de inițiativă „Schimbarea”: îmbunătățirea mediului social și urban în cartierul Ferentari, reamenajarea și înfrumusețarea spațiilor verzi, a locurilor de joacă și a spațiilor de recreere din jurul blocurilor.
  • Big Brother/Sister pentru un cartier sănătos, propus de Societatea Română de Educație Nutrițională: sustinerea si  promovarea  comunitatii tinerilor din scolile de cartier Rahova-Ferentari, clasele 5-8 Școala nr. 280, Școala Tocilescu, promovarea unui program de mentorat Big Brother/Big Sister astfel încât cei mai mici din cartiere să fie încurajați în a avea o mai bună igienă a vieții.

Juriul fondului „A FI vecin bun” este format din: Oana Preda, director executiv Centrul de Resurse pentru Participare Publică, CeRe, Ana-Maria Elian (Țoni), urbanist, specializată în planificare și regenerare urbană, MKBT:Make Better, Andrei Mihail, doctor în antropologie, cadru didactic asociat al Facultății de Științe Politice, SNSPA, Cătălin Iorgulescu, Membru al Asociației Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România, Tal Roma, Business Development Manager AFI Europe România.

Informații complete despre fondul „A FI vecin bun” sunt disponibile pe pagina dedicată programului: www.afitechpark.ro/afivecinbun.   

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *