Business Companii Stiri

MedLife: cifră de afaceri în scădere de 3% în prima jumătate a anului

aug. 14, 2020 2 min

MedLife: cifră de afaceri în scădere de 3% în prima jumătate a anului

Reading Time: 2 minute

Rezultatele financiare ale MedLife din prima jumătate a acestui an indică valoarea de 454,6 milioane de lei, cu 3% mai puțin decât anul trecut în aceeași perioadă, pe fondul scăderii vânzărilor, cu precădere din luna aprilie în timpul stării de urgență, când au fost permise doar serviciile medicale ce nu puteau fi amânate.

TREI LABORATOARE COVID-19

MedLife a dezvoltat trei laboratoare COVID-19 prin intermediul cărora a reușit să testeze periodic pesonalul medical și de suport, precum și pacientii și să păstreze funcționale unitățile.

“Am reușit să ajutăm sute de mii de români să își evalueze bolile existente și să le țină sub control, înregistrând peste 860.000 de vizite în clinici și peste 2,5 milioane de analize procesate. Am putut susține fluxurile din maternități și spitale pentru ca viitoarele mame să poată naște în siguranță, iar pacienții care au avut nevoie de intervenții chirurgicale în regim de urgență să le poată efectua în timp util. Am putut asigura continuitatea tratamentelor pentru bolnavii de cancer, și, în egală măsură, am asistat investigațiile imagistice pentru a ajuta medicii din zona de paraclinic să poată pune un diagnostic corect. În paralel cu eforturile făcute pentru a menține siguranța în rândul colegilor și a pacienților, am susținut autoritățile în lupta cu noul virus, procesând zeci de mii de analize la nivel național pentru DSP”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

“În perioada stării de urgență, echipa noastră a asigurat peste 100.000 de consultații online și offline, fiind prima companie medicală din România care a lansat acest serviciu online, imediat după declanșarea pandemiei, consultații destinate angajaților companiilor. S-au oferit în deplină siguranță peste 20.000 de investigații imagistice și peste 400.000 de analize de laborator angajaților companiilor, în plus s-au susținut gratuit peste 5000 de ore de sport precum si de consiliere psihologică. Mai mult decât atât, prin lansarea diviziei de cercetare, am adus un aport important în ceea ce privește o mai bună claritate a evoluției virusului, ajutând astfel managementul companiilor partenere să acționeze pe mai departe în baza unor informații cât mai clare. Am fost încă din prima zi alături de ei, venind cu soluții pentru a putea relua activitatea în condiții de siguranță și continuăm această misiune”, a mai declarat Mihai Marcu.

PLANURILE MEDLIFE ÎN A DOUA JUMĂTATE A ANULUI

În săptămânile imediat următoare, MedLife va deschide cel de al patrulea Laborator SARS-CoV-2, în Cluj. 

”Ne dorim să continuăm să investim, să ne extindem, având la dispoziție noua majorare a creditului, anunțată în luna mai a.c., în valoare de 20 milioane euro, fonduri ce vor fi folosite pentru dezvoltarea mai multor proiecte în contextul COVID-19, cât și în afara acestuia, proiecte ce țin de zona de prevenție, cercetare, retehnologizare și nu numai, dar și  pentru extinderea programului de achiziții, atât la nivel național, cât și internațional. Continuarea proiectui MedPark deja demarat, concentarea activităților spitalicești din București în noul complex de pe Calea Griviței, dezvoltarea PharmaLife pe verticală și orizontală, precum și dezvoltarea serviciilor de oncologie sunt principalele domenii pe care dorim să le dezvoltăm în a doua jumatate a acestui an si prima parte a anului 2021. Noile investiții se vor derula cu un ritm mai ponderat, cu o privire atentă către reducerea costurilor și la evoluția pandemiei”, declară  Mihai Marcu.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: