Stiri Tech

PayU achiziționează Iyzico

iun. 13, 2019 < 1 min

PayU achiziționează Iyzico

Reading Time: < 1 minut

PayU achiziționează Iyzico – procesator de plăți digitale și unul dintre start-up-urile din fintech cu cea mai mare ascensiune din Turcia – în schimbul sumei de 165 milioane de dolari. Înființată în 2013, Iyzico furnizează servicii de plăți electronice sigure pentru peste 300 de marketplace-uri, precum și pentru 30.000 de comercianți online. Amazon, Nike, H&M si Zara se numără printre brand-urile care au ales Iyzico ca partener de încredere în Turcia.

Achiziția va permite PayU să-și consolideze poziția de lider pe piața de plăți online și să accelereze creșterea și eficiența companiei în Turcia, o țară cu o uriașă oportunitate de creștere a comerțului electronic și a plăților online.

Chiar dacă piața de e-commerce din Turcia a avut o creștere stabilă de peste 10% în fiecare an, aceasta este încă în fază incipientă, comerțul online reprezentând sub 5% din întreaga piață de comerț. Doar pentru piața de IMM-uri potențialul este semnificativ, cu previziuni de creștere în următorii câțiva ani de 10 ori comparativ cu piața actuală. În prezent, doar 5% dintre IMM-urile din Turcia au o prezență online. În același timp, datorită programelor guvernamentale care susțin digitalizarea, se previzionează că procentul va crește, acest lucru reprezentând o oportunitate pentru jucători precum platformele tip marketplace și procesatorii de plăți.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: