Companii Stiri

MedLife deschide al patrulea spital din Bucuresti

7 mai 2015 3 min

MedLife deschide al patrulea spital din Bucuresti

Reading Time: 3 minute

MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, anunta deschiderea celui de-al patrulea spital din Bucuresti – Spitalul MedLife Titan – si ajunge, astfel, la un numar de noua unitati spitalicesti in toata tara, cea mai mare acoperire a unui operator medical privat pe acest segment, din Romania.

Noul spital este rezultatul unei investitii de 1,4 milioane de euro si ofera pacientilor servicii medicale multidisciplinare si investigatii in regim de spitalizare de zi, in contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, pacientii avand posibilitatea de a accesa serviciile oferite in cadrul spitalului pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie.

„Deschiderea noului spital MedLife Titan reprezinta, pe de o parte, raspunsul firesc la dezvoltarea clinicii noastre Titan, unde, in cei patru ani de la inaugurare, au fost diagnosticati si tratati peste 90.000 de pacienti, dar si o reconfirmare a expertizei noastre pe zona spitaliceasca si o adaptare a medicinei private din Romania la rezolvarea in cel mai scurt timp a problemelor pacientului. Pana in prezent, investitia in cele doua proiecte din zona Titan, hyperclinica si spital, s-a ridicat la valoarea de 2,2 milioane de euro. In perspectiva, spitalul MedLife Titan se va dezvolta cu servicii medicale in regim de spitalizare continua, extinzand, astfel, gama patologiei rezolvate”, a declarat Mihai Marcu, Presedinte CA MedLife, intr-un comunicat de presa.          

Noul spital se intinde pe trei niveluri, respectiv pe o suprafata de 1.800 metri patrati. Acesta dispune, in prezent, de 31 de paturi, distribuite pe o sectie medicala, unde vor fi evaluate cazuri de medicina interna, gastroenterologie, pneumologie, oncologie, cardiologie si o sectie de chirurgie de zi, unde pacientii vor beneficia de interventii de chirurgie generala, chirurgie plastica, ginecologie si urologie, in conditii de spitalizare deosebite. Spitalul dispune de un bloc operator cu o sala de operatie unde se poate efectua orice tip de interventie chirurgicala, sectie de anestezie si terapie intensiva, dotata cu aparatura performanta, precum si echipamente de laborator necesare pentru analizele de urgenta.

Printre echipamentele care se gasesc in dotarea spitalului, se numara: litotritor Storz (aparat folosit in interventiile urologice, prin care se realizeaza tratamentul modern al calculilor renali, de care pacientii pot beneficia la Spitalul Titan ca serviciu in contract cu CASMB); electrocauter Erbe de inalta frecventa, pentru electrochirurgie medie monopolara si bipolara; linie endoscopica Olympus si toate accesoriile aferente unor proceduri complexe endoscopice, fibroscop Storz pentru investigatiile ORL.

Spitalul se afla in aceeasi locatie ce gazduieste si hyperclinica MedLife Titan, iar programul de functionare este de luni pana vineri intre orele 07:00-21:00 si sambata, intre orele 07:00-15:00.

In prezent, MedLife este operatorul medical privat cu cel mai mare numar de spitale si unitati spitalicesti din tara. Spitalul multidisciplinar Life Memorial Hospital, primul si cel mai mare spital din portofoliu, a fost inaugurat in anul 2007 si are o capacitate de 203 paturi. In anul 2011 au fost inaugurate alte cinci spitale, respectiv Spitalul multidisciplinar MedLife Brasov, Spitalul de Pediatrie MedLife Bucuresti, Spitalul de Ortopedie MedLife Bucuresti, Spitalul de Obstetrica si Ginecologie MedLife Eva Brasov si Spitalul pluridisciplinar MedLife Genesys Arad, ultimele doua reprezentand achizitii. Anul 2015 adauga in portofoliul MedLife alte doua unitati spitalicesti – una in Craiova, parte a grupului Sama, care s-a concretizat in urma tranzactiei finalizate in luna februarie si o alta unitate in Iasi – parte a programului de extindere MedLife Iasi. Spitalul MedLife Titan este cel de-al noualea din reteaua companiei.  

Cele noua unitati spitalicesti reunesc 23 de sali de operatie si un numar de 610 paturi. Pana in prezent, peste 45.000 de interventii chirurgicale si peste 17.000 de nasteri au fost realizate in spitalele MedLife.

De-a lungul timpului, echipele medicale din cadrul spitalelor MedLife au efectuat interventii chirurgicale complexe, precum operatie de reconstructie de bazin cu alogrefa (Spitalul de Ortopedie) sau ablatia completa a unei tumori de 7 cm la un copil de 7 ani (Life Memorial Hospital).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: