Companii Stiri

MetaMinds, locul al doilea la nivel european în securitate cibernetică

6 mart. 2020 2 min

MetaMinds, locul al doilea la nivel european în securitate cibernetică

Reading Time: 2 minute

Financial Times a dat recent publicității topul celor 1.000 de companii din Europa care au înregistrat în perioada 2015-2018 cea mai rapidă creștere. MetaMinds plasează România pe locul 2 la nivel european în topul companiilor cu cea mai importantă creștere în domeniul securității cibernetice și ocupă locul fruntaș în cadrul companiilor românești cu profil IT incluse în clasament. Topul de anul acesta realizat de Financial Times cuprinde 11 companii din România care activează în domenii precum agricultură, auto, retail, servicii și tehnologie.

MetaMinds este o companie 100% românească specializată în integrarea de soluții IT, cu o istorie de peste 10 ani de performanță și nu mai puțin de 100 de ani de experiență individuală cumulată a echipei de experți care au scris povestea succesului validat recent și de ultimul raport Financial Times. Compania se diferențiază pe piața locală prin abordarea interdisciplinară care a generat soluții în domenii cheie precum infrastructură critică de interes național și domenii de interes prioritar precum telecomunicații, energie și utilități.

„Ne onorează nominalizarea în unul dintre cele mai importante clasamente ale performanței în afaceri din Europa. Ne bucură, de asemenea, că profilul companiilor românești alături de care suntem prezenți în acest top al excelenței arată plus-valoarea generată de cercetare și inovație în domenii de dezvoltare strategică pentru România precum agricultura, industria auto, tehnologie și securitate cibernetică. Promisiunea noastră este să continuăm să ne autodepășim și să aducem alături de noi acele talente și minți care să pună România pe harta performanței la nivel internațional”, a spus Andrei Cruceru, CEO MetaMinds.

Topul FT 1000 publicat de Financial Times este la a patra ediție și, alături de compania de cercetare Statista, stabilește clasamentul companiilor din Europa care au înregistrat o creștere semnificativă a afacerii în intervalul 2015 – 2018. Clasamentul reflectă și importanța tot mai mare a tehnologiei, domeniu care atrage 189 de companii aflate pentru prima dată în acest top. Germania, Italia, Franța și Regatul Unit al Marii Britanii cumulează 70% din topul celor mai rapide ascensiuni ale mediului de afaceri european din acest an.

MetaMinds (despre care am scris și aici) adaugă distincția oferită anul acesta de Financial Times altor nominalizări și premii internaționale de excelență pentru inovație în domeniul arhitecturilor IT moderne. Succesul companiei are la bază o filosofie care își propune să spargă tiparele convenționale pentru a genera soluții inovatoare pentru infrastructuri programabile, servicii de aplicație în medii de lucru cloud-native, protecția interfețelor API și a serviciilor de interconectare și de interoperabilitate, colaborare online securizată în regim de mobilitate, protecția informației și a identității digitale.

Raportul și analiza completă a raportului Financial Times vor fi publicate pe website-ul oficial pe 23 martie. Alături de MetaMinds, alți jucători importanți de pe piața locală din domeniul IT incluși în clasament sunt Bittnet Systems, Tremend Software Consulting, Softech și Softelligence.

Credit foto: ID 149490147 © Kamachi209 | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: