Business Stiri Tech

Miniclip devine acționar majoritar la studioul românesc de jocuri Green Horse Games

23 feb. 2021 2 min

Miniclip devine acționar majoritar la studioul românesc de jocuri Green Horse Games

Reading Time: 2 minute

Miniclip, lider global în industria de jocuri mobile, a anunțat astăzi o investiție strategică prin care a devenit acționar majoritar la studioul românesc de jocuri Green Horse Games.

Fondat în 2013 de către George Lemnaru, Green Horse Games este studioul din spatele titlului de succes Football Rivals. Această tranzacție oferă companiei Miniclip oportunitatea perfectă de a intra în industria de gaming din România și este o dovadă suplimentară a prezenței puternice și a creșterii continue a companiei în domeniul aplicațiilor Sports Games.

Green Horse Games are misiunea, declarată de mult timp, de a dezvolta jocuri bazate pe comunitate care ajung să conecteze oameni din întreaga lume. Ne
bucurăm să avem Miniclip ca investitor strategic, este o perioadă extraordinară atât pentru noi, cât și pentru industria de gaming din România, aflată în continuă dezvoltare. Noi, ca echipă, suntem foarte încântați să avem ocazia de a lucra îndeaproape cu colegii noștri de la Miniclip, pentru a crea împreună jocuri
excepționale
„, a declarat George Lemnaru, CEO al Green Horse Games.

Miniclip este unul dintre liderii globali în jocurile digitale care are misiunea de a dezlănțui jucătorul din fiecare persoană. Compania dezvoltă, publică și distribuie jocuri extrem de atrăgătoare către un public format din peste 200 de milioane de utilizatori activi, în fiecare lună, pe platformele mobile, sociale și online.

Fondată în 2001, compania a crescut puternic la nivel global având, în prezent, o audiență uriașă în peste 195 de țări de pe șase continente. Miniclip are o înțelegere unică a spațiului jocurilor digitale și a dezvoltat un portofoliu puternic de peste 60 de jocuri mobile de înaltă calitate, o distribuție extinsă la nivel mondial și o marcă recunoscută la nivel internațional. Până în prezent, titlurile Miniclip precum 8 Ball Pool, Golf Battle, Football Strike și Agar.io au avut peste 2 miliarde de descărcări.

În aprilie 2020, Miniclip avea peste 50 de milioane de jucători activi zilnic, la nivel global, în misiunea sa de a “dezlănțui jucătorul din fiecare”.

În februarie 2015, Miniclip a primit o investiție majoritară din partea Tencent, una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume și cel mai mare publisher de jocuri la nivel global.

Acest nou capitol din istoria sa întărește poziția companiei, odată cu recunoașterea de către Tencent a realizărilor sale de până atunci și viitorul potențial al companiei.

În ultimii doi ani, ca parte a planurilor sale ambițioase de creștere, Miniclip a cooptat mai multe echipe din industrie. Playsport (binecunoscută pentru Motorsport Manager), Yakuto (creatorii Darts of Fury), Masomo (cunoscuți pentru Head Ball 2), Ilyon (designerii jocului Bubble Shooter), Eight Pixels Square (Sniper Strike) și, mai recent, Gamebasics (creatorii OSM Online Soccer Manager), s-au alăturat grupului Miniclip.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: