BizRemote by certSIGN Finanțe Stiri

Ministrul Economiei este optimist: industria auto se pare că îşi revine

14 apr. 2020 < 1 min

Ministrul Economiei este optimist: industria auto se pare că îşi revine

Reading Time: < 1 minut

Ministrul Economiei este optimist, deși spune că economia are o contracție de 30-40%, iar vârful epidemiei va fi atins după Paște. Virgil Popescu arată că măsurile pentru relansarea economiei sunt pregătite, iar industria auto se pare că îşi revine.

„Suntem, evident că suntem afectaţi, chiar foarte afectaţi. A scăzut practic economia, putem să spunem că are o contracţie deja între 30 şi 40% şi încă nu ştiu dacă am ajuns – după estimările mele cel puţin – în perioada imediat după Paşte am ajunge la vârful epidemiei, după care am putea vorbi de o pantă descendentă a acestei crize, pantă descendentă în care vrem să avem deja măsurile pregătite pentru relansarea economiei”, a declarat Virgil Popescu, la Radio România Actualități, întrebat despre pierderile provocate în economia românească.

Ministrul a arătat că domeniile cele mai afectate de pandemie sunt cele turismul, HoReCa, transporturile, precum şi industria auto, care a fost oprită.

„Uşor, uşor, industria auto se pare că îşi revine. Este un lucru îmbucurător. Am primit semnale şi din teritoriu, de la industria auto de pe orizontală, de la componente, că se iau în calcul scenarii de pornire. Un mare producător din România, începând de astăzi, 13 aprilie, în Târgu Jiu în Caransebeş şi în Drobeta Turnu Severin, face cablaje auto. Am informaţii, inclusiv de la Dacia că se pregătesc ca începând cu data de 21 să înceapă uşor producţia în zona de motoare şi cu mai puţini salariaţi, dar să înceapă producţia, ca şi companiile de care v-am spus înainte, dar în continuare avem domenii care sunt lovite: industria serviciilor”, a spus Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: