Companii Stiri

Mitiska REIM a vândut o proprietate din Braşov către Leroy Merlin România

9 dec. 2020 2 min

Mitiska REIM a vândut o proprietate din Braşov către Leroy Merlin România

Reading Time: 2 minute

Compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox a consiliat Mitiska REIM la vânzarea unei proprietăți din Braşov către retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin, care îşi continuă astfel planurile de expansiune pe piaţa locală.

Mitiska, un investitor belgian specializat în dezvoltarea și administrarea de parcuri de retail, deține pe piața locală 21 de proiecte operaționale. Proprietatea din Brașov, care a fost ocupată de un magazin Praktiker, este compusă dintr-o clădire de circa 7.500 mp și un teren de aproximativ 2 hectare și nu reprezentă un activ esențial în portofoliul companiei.

Cu o rețea formată din 18 magazine, Leroy Merlin este unul dintre cei mai mari și mai dinamici jucători din piață locală de bricolaj. Retailerul este prezent în Brașov printr-un magazin situat în zona de nord a orașului, iar prin deschiderea celui de-al doilea magazin în proprietatea recent achiziționată, Leroy Merlin își va putea deservi mai ușor clienții din zona de sud a orașului, precum și pe cei din stațiunile de pe Valea Prahovei.

Alecsandra Atanasiu, Transaction Support Land & Industrial, Cushman & Wakefield Echinox: „Ne bucurăm că am putut asista vânzătorul să finalizeze această tranzacție într-o perioadă cu multe provocări în piața imobiliară. Această tranzacție dovedeşte faptul că piața imobiliară este în continuare activă și există un interes ridicat din partea investitorilor de a-și consolida portofoliul de active în România.”

Această tranzacție reprezintă cel de-al treilea mandat major de vânzare finalizat de Cushman & Wakefield Echinox în perioada pandemiei, compania acoperind astfel cele trei mari segmente ale pieței imobiliare: industrial (prin vânzarea parcului Equest Logistics Center), birouri (vânzarea Floreasca Park) și retail (Praktiker Brașov).

Leroy Merlin, parte a grupului ADEO, deține peste 500 de magazine în 13 țări din Europa, Asia, Africa și America de Sud. În România, compania are 18 magazine, cu peste 2.500 de angajați.

Fondată în 2012, Mitiska REIM este filiala grupului Mitiska specializat în administrarea investițiilor imobiliare. Fondul de investiții Mitiska are peste 30 de ani de experiență în investiții de capital privat în sectorul de retail și este prezent în Belgia, Olanda, Germania, Franța, Cehia, Polonia, Portugalia, Spania, Serbia și România.

Credit foto: Photo 195425640 © Ricochet69Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: