Tech

Mobilul, portofelul viitorului

apr. 10, 2013 2 min

Mobilul, portofelul viitorului

Reading Time: 2 minute

In conditiile in care, potrivit studiilor, oamenii obisnuiesc sa-si tina la indemana 85% din timp telefonul mobil, un pas logic este dezvoltarea unor solutii care sa permita folosirea la scara cat mai larga a platilor mobile.

Netopia a dezvoltat, in premiera in Romania, in parteneriat cu Mastercard, o astfel de solutie. mobilPay MasterCard Mobile a fost tema prezentarii sustinuta de Antonio Eram, CEO al Netopia, in cadrul conferintei Tech Intelligence. In acest moment exista putine aplicatii de acest gen, insa reactiile primite la scurt timp de la lansare demonstreaza ca potentialul pietei este imens.

“Totul se baseaza pe simplitate. Succesul este mai mare decat ne asteptam. Avem peste 2000 de instalari si foarte multi utilizatori actvi la aproximativ doua saptamani e la lansare”, a declarat Antonio Eram.

Timpul petrecut la plata facturilor este foarte mare. Prin mobilPay MasterCard Mobile durata s-a redus la mai putin de 5 secunde. Cea mai utilizata functionalitate in acest moment este plata facturilor Orange. Ideea de a lansa o astfel de aplicatie a pornit in urma cu patru ani. “Cel mai important este ca, spre deosebire de alte solutii din afara, noi am pornit de la analiza pietei romanesti si am dezvotat o solutie adaptata nevoilor locale”, a precizat Antonio Eram.

Prima piata externa pe care va fi aplicata aceasta solutie este Mexic.“Ne dorim sa exportam tehnologie din Romania in tari cu traditie sau cu mai putina traditie”, a anuntat Antonio Eram, care si-a incheiat prezentare impartasind vizunea sa despre viitorul platilor mobile: “ne dorim ca telefonul mobil sa devina portofelul consumatorilor”.

Aplicatia mobilPay MasterCard Mobile este disponibila pentru telefoane smart pe iOS si Android, ulterior urmand sa fie adaugate si alte platforme. Aplicatia poate fi descarcata gratuit in Google Play si App Store si folosita pentru plati diverse, cum ar fi cele de facturi, pentru reincarcarea cartelelor preplatite sau pentru produse si servicii furnizate de comerciantii parteneri. mobilPay MasterCard Mobile poate fi folosita pentru plati diverse, cum ar fi cele de facturi, reincarcarea cartelelor preplatite sau pentru produse si servicii furnizate de comerciantii parteneri. Aplicatia este disponibila pentru descarcare gratuit in Google Play si App Store.

Dupa ce descarca aplicatia, utilizatorii trebuie sa se inregistreze, completand cateva date personale: nume, prenume, adresa de e-mail si numar de telefon. Accesul in aplicatie este securizat printr-un cod mPIN (mobile PIN) format din 6 cifre, definit initial de utilizator si solicitat de fiecare data cand acesta deschide aplicatia. Clientii pot face plati in mobilPay MasterCard Mobile cu orice card MasterCard, iar inregistrarea cardurilor este necesara o singura data. Pentru aceasta aplicatie, in iunie 2010, Netopia mobilPay a devenit primul produs romanesc premiat in cadrul unei competitii din Silicon Valley. Aplicatia romaneasca s-a situat in top 3 cele mai votate tehnologii in cadrul primei expozitii dedicate start-up-urilor prezente in centrul mondial al gigantilor din domeniul IT.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: