Finanțe Stiri

MoneyGram sarbatoreste peste 3500 de filiale din Romania

oct. 15, 2015 2 min

MoneyGram sarbatoreste peste 3500 de filiale din Romania

Reading Time: 2 minute

Furnizorul global de servicii de transfer de bani, MoneyGram, sarbatoreste cele peste 3500 de locatii partenere in Romania prin deschiderea unui nou sediu principal in centrul Bucurestiului, pentru a sprijini piata de transfer de bani in crestere din Romania.

”Pentru a raspunde unei cereri tot mai mari in tara, ne-am extins reteaua de locatii partenere la peste de 3.500 de filiale, astfel incat sa putem permite romanilor sa trimita si sa primeasca bani in mai putin de 10 minute (in functie de orele de functionare ale filialelor, disponibilitate, legile si reglementarile locale) de la oricare din cele 350.000 de filiale globale MoneyGram”, a declarat Radu Pojoga, directorul regional MoneyGram pentru Europa de Sud-Est.

În ultimii ani, Romania a inregistrat o crestere semnificativa a transferurilor de bani, datorata si unei cresteri a comunitatii din diaspora, cifrele oficiale furnizate de Banca Mondiala estimand ca numarul romanilor din strainatate a ajuns la 3,4 milioane de persoane.

”Transferul de bani joaca un rol vital, atat pentru romanii de acasa, cat si din strainatate. Suntem incantati sa extindem prezenta noastra si la Bucuresti si sa continuam sa sprijinim nevoile financiare ale romanilor”, a declarat W. Alexander Hoffmann (foto), Vicepresedinte Executiv al Departamentului de Business Development & Global Product.

Romania este una dintre pietele cele mai dinamice si active din Europa. Piata romaneasca s-a clasat pe locul al cincilea in Europa Centrala si de Est, primind peste 3,4 miliarde de dolari numai anul trecut, potrivit Bancii Mondiale.

ʼʼSuntem fericiti sa asiguram o legatura financiara intre clientii nostri si cei dragi lor. Forta de munca la nivel mondial este din ce in ce mai mobila si noi ne extindem prezenta in Romania pentru a face legatura intre clientii nostri mai convenabila”, a spus Hoffmann.

Potrivit statisticilor oferite de Banca Mondiala, in 2014, romanii primeau transferuri de baniin principal din Italia (1 miliard de dolari), Spania (792 milioane de dolari) si Germania (451 milioane de dolari). Principalele tari care primesc bani din Romania sunt Spania (127 milioane de dolari), Moldova (109 milioane de dolari) si Italia (71 milioane de dolari) .

Pe masura ce piata romaneasca continua sa se extinda si sa creasca, noul birou MoneyGram isi va adapta serviciile, atat la nivel local, cat si regional. Compania se concentreaza pe a face transferurile de bani sa devina operatiuni mai simple pentru client, prin introducerea unor metode inovatoare de a trimite si primi bani, prin numerar la bancomate, prin transferul banilor in cont si prin transferul banilor pe portofele mobile.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: