Business Companii Stiri

MSD România donează o jumătate de jumătate de milion de lei către Crucea Roșie Română

30 mai 2020 < 1 min

MSD România donează o jumătate de jumătate de milion de lei către Crucea Roșie Română

Reading Time: < 1 minut

Compania farmaceutică MSD România susține sistemul medical cu o donație de 500.000 lei către Crucea Roșie Română. Donația va putea fi folosită pentru achiziția de echipamente medicale pentru spitalele din linia întâi, echipamente de protecție pentru cadrele medicale din aceste unități și din institutele de oncologie din țară, pentru medici de familie, precum și pentru voluntari ai Crucii Roșii Române. Astfel o parte din fonduri va fi alocată pentru achiziția de aparatură și kituri de secvențiere a SARS-CoV-2, kituri pentru teste rapide IgG/IgM COVID-19, atât pentru spitalele COVID‑19, cât și pentru unitățile spitalicești care tratează pacienți oncologici. De asemenea, va fi dotată cu aparatură medicală unitatea mobilă ATI achiziționată de Crucea Roșie Română.

Prima linie de acțiune a companiei MSD România, ca răspuns la impactul negativ al pandemiei de Covid-19 asupra accesului pacienților la servicii medicale și tratament, a fost reprezentată de susținerea platformelor de comunicare și suport dezvoltate de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC)  și  Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA). Aceste inițiative oferă pacienților informații esențiale, menite să-i ajute să se protejeze și să navigheze  prin schimbările din sistemul de sănătate în această perioadă dificilă.

La nivel global, MSD a contribuit sau a angajat mai mult de 30 milioane de dolari în eforturile de combatere a COVID-19 până în prezent.  Prin MSD for Mothers, inițiativa globală a companiei de reducere a mortalității materne, MSD va oferi 3 milioane de dolari pentru a ajuta sistemele de sănătate să răspundă mai bine în această perioadă nevoilor femeilor însărcinate înainte, în timpul și după naștere. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: