Lifestyle Stiri

Asul turneelor de tenis

27 feb. 2017 3 min

Asul turneelor de tenis

Reading Time: 3 minute

Infrastructura celebrului turneu de tenis Roland-Garros trece printr-un proces de modernizare, care se va finaliza în anul 2020, cu ajutorul unei investiții de 350 de milioane de euro.

Am văzut pentru prima oară un meci de tenis de la Roland-Garros când eram în școala generală, la televizor, alături de tatăl meu. Pe atunci, nu știam mai nimic despre tenis și nu mi-era clar nici cum se ține scorul, dar ceva m-a ținut în fața ecranului până la finele meciului. A fost dragoste la prima vedere. Nu a trecut mult timp și am învățat nu numai cum se ține scorul, ci și cum se ține o rachetă în mână. În scurt timp, după vreun meci sau în momentul când jocul era întrerupt de ploaie, coboram în grabă în spatele blocului cu o minge de tenis tocită, pe care o loveam de primul perete care îmi ieșea în față cu racheta din lemn Reghin. Mi-au revenit în minte imaginile din copilărie, inclusiv momentul în care mi-am pus în cap mai mulți vecini, după ce am zdrobit câteva cărămizi să fac un teren ca la televizor, anul trecut în timpul turneului de la Roland-Garros, când ploaia a fost „vedeta” mai multor meciuri. Știam că voi avea ocazia să stau de vorbă cu organizatorii celebrului turneu, așa că nu am putut să nu îi întreb care sunt planurile lor pentru modernizarea infrastructurii Roland-Garros. Așa am aflat că pe agenda organizatorilor se află achiziția unor echipamente moderne, dar și construcția unui acoperiș retractabil, care să permită continuarea meciurilor pe timp de ploaie, dar și în nocturnă. Renovările se vor finaliza în anul 2020, iar investiția totală se va ridica la 350 de milioane de euro. Cu toate că arena este într-un plin proces de renovare din cauza lucrărilor de modernizare, spectatorii nu vor avea de suferit și se vor putea bucura din plin de experiența oferită de competiție. Ediția din acest an a turneului – care se va desfășura între 22 mai și 11 iunie – va fi una de excepție, atât pe teren, cât și în afara spațiului de joc.

Game. Set. Match!

Mai bine de 6.000 de angajați se vor ocupa de buna desfășurare a ediției din acest an a turneului de tenis, care aniversează 126 de ani de la lansare, timp în care și-a creat propria identitate, cu un caracter și o atmosferă unice. „Din punct de vedere sportiv, acest turneu promite să fie cu adevărat spectaculos datorită revenirii în prim plan a jucătorilor Roger Federer și Rafael Nadal. Cu siguranță, spaniolul va încerca să câștige cel de-al zecelea titlu la Porte d’Auteuil. Prin urmare, Novak Djokovic, deținătorul titlului, va fi nevoit să facă față unei concurențe acerbe”, declară pentru Biz reprezentanii Federației Franceze de Tenis.

Affiche RG2017bis
Foto: http://www.fft.fr/

 

Organizatorii au pregătit o serie de surprize plăcute pentru spectatori. Parizienii se vor putea bucura din plin de experiența turneului de Mare Șlem, datorită operațiunii „Roland-Garros prin oraș”.În pauzele dintre meciuri, iubitorii sportului alb vor putea să se bucure de o serie de momente de relaxare, datorită numeroaselor activități disponibile în arenă. Zona de divertisment, denumită RG Lab, oferă publicului posibilitatea de a participa la o serie de activități de-a dreptul inovatoare. La ediția din acest an, spațiul dedicat relaxării va permite spectatorilor să trăiască experiențele unui campion de tenis în devenire, prin intermediul unor animații. O plimbare pe aleile arenei va oferi ocazia participanților să se implice în numeroase activități prezentate la standurile partenerilor Roland-Garros, dar și de a se relaxa într-o zonă destinată serviciilor de catering. „Ne-am propus întotdeauna să tindem spre excelență. Având în vedere recentele evenimente care au avut loc în Franța, securitatea este, bineînțeles, una dintre prioritățile noastre. S-au luat toate măsurile necesare pentru a garanta siguranța celor implicați în turneu”, mi-au povestit reprezentanții Federației de Tenis despre organizarea turneului din acest an.

20160527 NGO 4213©N. GOUHIER FFT
Foto: http://www.fft.fr/
Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: