Lifestyle Stiri Tech

Experiență VR cu Mona Lisa la Louvre oferită de HTC

28/10/2019 2 min read

author:

Experiență VR cu Mona Lisa la Louvre oferită de HTC

Reading Time: 2 minute

HTC VIVE Arts face echipă cu Muzeul Louvre din Paris pentru a oferi vizitatorilor o nouă perspectivă asupra celei mai cunoscute picturi ale lui Leonardo da Vinci, Mona Lisa. Începând cu 24 octombrie, în cadrul expoziției retrospective a carierei artistice a lui da Vinci, precum și prin intermediul VIVEPORT, vizitatorii se pot bucura de prima experiența VR a muzeului: “Mona Lisa: Beyond the Glass”.

În primă fază, participantul este plasat în spatele unei mulțimi de spectatori care privesc pictura din galeria muzeului. Apoi, urmează o experiență imersivă de 7 minute în Salle des États din Louvre, locul în care se află de obicei Mona Lisa, prin intermediul celui mai recent headset VR, VIVE Cosmos.

Pe măsură ce mulțimea se depărtează, participantul este adus mai aproape de pictură, fiind înlăturate sticla de protecție și rama acesteia. În acest punct vizitatorul se va afla singur cu capodopera, având posibilitatea de a-i observa detaliile vii, inclusiv textura panoului de lemn văzut prin stratul de vopsea, precum și spatele panoului, unde se pot observa despicarea lemnului și modalitatea în care acesta a fost restaurat.

“Mona Lisa: Beyond the Glass”combină imagini în mișcare, sunet și design, dezvăluind informații despre cum a fost creată initial opera, dar și cum s-a transformat aceasta în 500 de ani. Conceptul prezintă tehnica “Sfumato” pe care a utilizat-o da Vinci, care presupune suprapunerea mltiplelor straturi de culoare aplicate în tușă foarte subțire, tranziția de la umbra la lumină fiind insesizabilă. Efectul Sfumato este ilustrat privitorului printr-un fum subțire care umple spațiul și estompează lumina, experiența virtuală dezvăluind detalii ale peisajului original din fundal.

Prin intermediul unui abonament nelimitat VIVEPORT Infinity de la HTC, dar și cu ajutorul altor platforme online VR, inclusiv pe iOS și Android, există și o versiune extinsă destinată publicului din toată lumea. Astfel, spectatorii au șansa de a experimenta o vizită la Muzeul Louvre intrând în spațiul virtual prin Piramida simbolică din fața instituției, înainte de a putea vizita Grand Galerie și de a privi în VR toate operele din colecția lui da Vinci.

Muzeul poate fi vizitat în fiecare zi, cu excepția zilei de marți, de la 09:00 la 18:00 și până la 21:45 miercurea și vinerea, prețul unui bilet fiind de 17 euro. Este necesară rezervarea biletelor aici.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă