Lifestyle Stiri

Muzicieni de talie internațională se reunesc pentru Concertul Regal caritabil

25/10/2017 2 min read

Muzicieni de talie internațională se reunesc pentru Concertul Regal caritabil

Reading Time: 2 minute

Fundația Principesa Margareta a României organizează, cu ocazia aniversării zilei de naştere a Majestăţii Sale Regelui Mihai I, a zecea ediție a Concertului Regal de strângere de fonduri, miercuri, 25 octombrie 2017. Muzicieni români de renume internațional se reunesc pe scena Ateneului Român, în sprijinul programului național Tinere Talente. În deschiderea concertului, Alteţa Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta va da citire mesajului prilejuit de ediția aniversară a Concertului Regal.

Cu o istorie de zece ani, Concertul Regal este unul dintre cele mai longevive și de succes evenimente de strângere de fonduri din România. Fundația Principesa Margareta a României continuă astfel tradiția de a susține și promova cultura și talentul românesc. Evenimentul are loc în prezenţa Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Principele Radu și Principesa Maria.

Ediția aniversară a Concertului Regal caritabil îi aduce pe scena Ateneului Român pe trei dintre artiștii care au oferit momente unice și emoționante de-a lungul celor zece ediții ale acestui eveniment, muzicieni de succes pe mari scene ale lumii: violonistul Remus Azoiței, pianista Alexandra Dariescu și tenorul Teodor Ilincăi, acompaniați de Orchestra Fundației Principesa Margareta a României, dirijată de Tiberiu Soare.

Fondurile strânse din sponsorizări și donații la Concertul Regal din 25 octombrie 2017 vor sprijini o nouă generație de artiști, prin programul naţional Tinere Talente. Programul asigură valorificarea unor talente reale, care altfel ar fi pierdute pentru muzica și arta mondială. În decursul a 10 ani, Fundația Principesa Margareta a României a investit 1.200.000 Euro în viitorul artistic al României. Au fost acordate peste 260 de burse artiștilor aflați la început de drum, care provin din familii modeste, iar cu sprijinul mentorilor și promovării, aceștia au reușit performanțe extraordinare pe plan național și internațional. Programul Tinere Talente este astăzi recunoscut ca Cel mai bun program de Artă și Cultură din România, la Gala Societății Civile.

Concertul Regal va fi transmis la TVR3 și la Radio România Muzical. De asemenea, se transmite în reluare pe canalele TVR.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă