Analize Stiri Tech

Peste 30% dintre atacurile bancare cu malware din 2019 au vizat corporațiile

23 apr. 2020 < 1 min

Peste 30% dintre atacurile bancare cu malware din 2019 au vizat corporațiile

Reading Time: < 1 minut

Troienii bancari sau “bankers” sunt printre cele mai răspândite instrumente folosite de atacatorii cibernetici, în scopul principal de a fura bani. De obicei, troienii bancari caută datele de identificare ale utilizatorilor pentru plățile electronice și pentru serviciile de banking online, deturnează parolele unice și apoi transmit aceste date către atacatori.

În 2019, o treime dintre aceste atacuri au vizat utilizatorii corporativi, o creștere față de ponderile de 24%-25%, care rămăseseră relativ constante în ultimii trei ani. Potrivit experților, motivul este clar: atacurile asupra sectorului B2B nu numai că pot oferi acces la conturile bancare sau la sistemele de plăți, dar, prin expunerea angajaților, pot de asemenea compromite resursele financiare ale unei companii, se arată într-un raport Kaspersky.

Datele colectate arată, totodată, că Rusia și-a menținut poziția de cea mai vizată națiune în anul 2019, de acolo provenind peste 30% dintre utilizatorii globali atacați de malware-ul bancar. Este urmată de Germania (cu o pondere de peste 7%) și China (peste 3%).

Astfel, în 2019, ponderea phishing-ului financiar a crescut de la 44,7% la 51,4% din totalul incidențelor de phishing detectate, în timp ce ponderea atacurilor de phishing asupra sistemelor de plată și a magazinelor online a
reprezentat aproape 17% și, respectiv, peste 7,5% în 2019. Aceasta pondere este similara cu nivelurile din 2018.

În ceea ce privește malware-ul bancar pe Android, numărul de utilizatori care au întâlnit un malware bancar a scăzut la puțin peste 675.000, de la aproximativ 1,8 milioane. Rusia, Africa de Sud și Australia au fost țările cu cel mai mare procent de utilizatori atacați de malware bancar pe Android, se mai arată în raportul Kaspersky,

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: