Companii Stiri

Nestlé închide fabrica din Timișoara

11 ian. 2019 2 min

Nestlé închide fabrica din Timișoara

Reading Time: 2 minute

Unitatea de producție deținută de Nestlé la Timișoara urmează să fie închisă până la finalul lunii mai 2019, a anunțat compania pe 10 ianuarie. Conducerea fabricii a demarat deja discuțiile cu sindicatul și angajații pentru a găsi soluția cea mai potrivită pentru cele 388 de persoane vizate.

Fabrica din Timișoara a fost achiziționată de Nestlé în anul 2000 și are o producție anuală de peste 10.000 tone de dulciuri și cafea. Aici se produceau napolitanele JOE. Fabricarea produselor Nestlé va continua în alte locații în încercarea de a simplifica procesele și de a funcționa mai eficient, astfel încât consumatorii să nu fie afectați.

Cele 30 de persoane angajate la Nestlé Regional Cost Competence Centre din Timișoara (centrul de servicii financiare al companiei) nu sunt afectate de această închidere și își vor continua activitatea într-o nouă locație în centrul orașului. „Pe plan local, Nestlé își desfășoară activitatea pe o piață care trece printr-o perioadă de schimbări rapide, caracterizată de noi tipare de consum și deficit de muncă, într-un mediu competitiv”, a declarat Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé România. „Închiderea unității de producție din Timișoara este o decizie extrem de dificilă, luată după analize amănunțite și după implementarea tuturor alternativelor. Analizăm toate opțiunile pentru a oferi sprijinul necesar colegilor noștri. Prioritatea noastră constă în atenuarea acestei schimbări în raport cu angajații noștri”, spune Leszek Wacirz.

În România, Nestlé își va continua activitatea prin echipele din sediul central din București, biroul Regional Cost Competence Centre din Timișoara și prin echipa de vânzări activă în întreaga țară. În același timp, compania își reafirmă angajamentul față de piața din România, continuând investiția atât în mărci puternice, cât și în dezvoltarea sustenabilă a activității companiei în ansamblu.

Nestlé a intrat pe piața din România în 1995, devenind unul dintre cei mai importanți jucători din zona de alimente și băuturi. Portofoliul Nestlé România cuprinde o gamă largă de produse din diverse categorii: băuturi (NESCAFÉ, Nesquik), dulciuri (JOE, Nesquik, Kit Kat, Lion, After Eight, Smarties), produse culinare (Maggi), hrană pentru copii, Nestlé Professional – divizia de soluții „out of home”, batoane și cereale pentru micul dejun (Nestlé Fitness, Musli, Nesquik, Chocapic etc.) și hrană pentru animale (Purina).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: