Stiri

Nicușor Dan vrea să cumpere Elcen de la Ministerul Economiei pentru a livra apă caldă în București

12 mai 2021 < 1 min

Nicușor Dan vrea să cumpere Elcen de la Ministerul Economiei pentru a livra apă caldă în București

Reading Time: < 1 minut

Primarul Capitalei, Nicușor Dan s-a întâlnit miercuri cu Virgil Popescu, ministrul Energiei, pentru a discuta despre situația sistemului de termoficare din București.

Primarul general spune că a reafirmat intenția Primăriei Capitalei de a cumpăra ELCEN, pentru „a avea un sistem de producție și distribuție a energiei termice aflat sub controlul municipalității, deci mai eficient și mai simplu de gestionat”.

Nicușor Dan: Am avut azi o întâlnire cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru a continua discuțiile despre îmbunătățirea sistemului de termoficare al Bucureștiului.

Am reafirmat intenția Primăriei Capitalei de a cumpăra producătorul de energie ELCEN, pentru a avea un sistem de producție și distribuție a energiei termice aflat sub controlul municipalității, deci mai eficient și mai simplu de gestionat.

Autoritățile centrale susțin această soluție, pe care eu o consider un element extrem de important în efortul de a asigura buna furnizare a apei calde și căldurii în București.

Urmează, de comun acord cu Ministerul Energiei, pași concreți în vederea achiziției ELCEN.

Elcen, cel mai mare producător de energie termică din România

Elcen este cel mai mare producător de energie termică din România. Societatea are în proprietate 4 centrale termice – CET – care livrează apă caldă și căldură în București. Acestea sunt CTE Sud, CTE Progresul, CET Grozăvești și CTE București Vest.
Societatea Elcen este în reorganizare judiciară, iar acesta ar putea fi un motiv ca să fie cumpărată de Primăria Capitalei, astfel ca producătorul de energie termică – Elcen – dar și transportatorul agentului termic, compania municipală – CMTEB – să fie aceeași entitate juridică.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: