Stiri

Noaptea muzeelor va avea loc pe 12 iunie

26 apr. 2021 2 min

Noaptea muzeelor va avea loc pe 12 iunie

Reading Time: 2 minute

Ediția Noaptea Muzeelor va avea loc pe 12 iunie. În această zi, muzeele vor putea fi vizitate grauit de către public. Inițial evenimentul trebuia să aibă loc pe 15 mai, dar din cauza incertitudinii și a crizei sanitare, noaptea muzeelor a fost mutată pe 12 iunie.

Noaptea Muzeelor este un eveniment european, organizat la noi de Rețeaua Naţională a Muzeelor din România. Fiind un eveniment european, în fiecare an la aceeași dată, muzeele din toată europa erau deschise publicului, seara, spre vizitare. Însă în acest an, contextul este puțin diferit.

„Mai mult, chiar organizatorul european al evenimentului ezită să îşi actualizeze conţinutul website-ului oficial pentru actuala ediţie. Din verificările noastre, multe state europene şi-au stabilit calendare proprii de organizare. De asemenea, avem în minte experienţa anului trecut când organizarea a fost extrem de dificilă, datele de evenimente şi modul lor de desfăşurare suportând zilnic fel de fel de modificări. Pe scurt, coordonarea ediţiei anterioare a fost un coşmar pentru noi toţi. Din acest motiv, Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, după consultarea membrilor, propune o dată proprie de organizare a acestei ediţii a Nopţii Muzeelor şi anume 12 iunie”, se precizează în mesaj.

Pe 1 mai, Reţeaua Naţională a Muzeelor din România anunţă că va solicita fişele de înscriere tuturor instituţiilor şi organizaţiilor muzeale şi culturale din ţară care doresc să participe la eveniment.

Au trecut mai bine de 365 de zile de când ne susținem și încurajăm reciproc. A fost un an dificil, dar e important să privim cu optimism către viitor. Am reușit să facem asta și o vom face poate și mai bine în continuare. Tocmai din acest motiv am lansat, în parteneriat cu McDonald’s România, Buletinul de Vești Bune. Acest articol face parte din inițiativă și îl primești și în inbox prin Biz Good News.

Photo 206859512 © Vlad Ispas | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: