Tech

Noi standarde în lumea foto cu Lumix GH5

13 apr. 2017 2 min

Noi standarde în lumea foto cu Lumix GH5

Reading Time: 2 minute

Panasonic a lansat pe piața din România Lumix GH5, o cameră bazata pe standardul de sistem Micro Four Thirds.

În comparație cu Lumix GH4, noul său senzor digital LIVE MOS mărește numărul de pixeli cu 25%, de la 16.05 la 20.3 MP, eliminând concomitent filtrul trece-jos, pentru o mai mare fidelitate cromatică.

Totodată, camera Lumix GH5 include și Dual I.S. 2 – a doua versiune a stabilizatorului de imagine dual (în obiectiv și în corpul camerei) pe 5 axe – care suprimă neclaritatea printr-o modlitate mult mai eficientă și mai avansată, activă atât la înregistrarea imaginilor foto, cât și a celor video, inclusiv a videoclipurilor 4K.

Viteza de citire a semnalului a fost accelerată, fiind cu până 1,7 ori mai mare în noul senzor digital Live MOS, iar noul procesor Venus Engine le analizează cu o viteză de până la 1,3 ori mai mare. Sinergia creată de acestea permite realizarea unor imagini video 4K 60p/50p fluide, cu o definiție extrem de înaltă, pentru prima dată într-o cameră mirrorless. De asemenea, poate efectua înregistrări video 4:2:2 / 10 biți, care reprezintă o calitate înaltă, utilizată de obicei la producerea filmelor, cu o reproducere foarte fidelă a culorii .

Utilizatorii pot alege cu ușurință unul din formatele populare MOV, MP4, AVCHD Progressive și AVCHD, la o varietate de frecvențe de cadre, fără vreo limitare de timp de înregistrare pentru video FHD și 4K. Utilizatorii profesioniști care lucrează în alte standarde pot alege frecvența de sistem dorită, la 59,94 Hz (23,98 Hz), 50,00 Hz sau 24,00 Hz.

Camera Lumix GH5 este prevăzută cu noile tehnologii DFD (adâncime de defocalizare) și Contrast AF (focalizare automată prin contrast), care nu doar calculează distanța până la subiect, evaluând două imagini cu niveluri diferite de claritate, ci și analizează în detaliu forma, dimensiunea, chiar și mișcarea subiectului. Drept urmare, noua camera realizează o focalizare automată de viteză extrem de înaltă, de aproximativ 0,05 sec și realizează fotografii în rafală de mare viteză, de 12 (AFS)/9 (AFC) fps, utilizând un declanșator mecanic la rezoluția maximă. Iar pentru o focalizare mult mai precisă, numărul zonelor de focalizare a fost mărit de la 49 la 225.

Pentru a fi suficient de rezistentă în cele mai dificile condiții, structura principală a camerei Lumix GH5 este compusă dintr-un șasiu fabricat în totalitate din aliaj de magneziu turnat sub presiune. Construcția rigidă și etanșarea fiecărei îmbinări, a fiecărui buton, nu asigură doar rezistența camerei la praf/stropi, ci și la temperaturi foarte scăzute, de până la -10 grade Celsius.

Noua camera Panasonic este prevăzută cu un locaș dublu pentru carduri de memorie SD, compatibil cu UHS-II de înaltă viteză și capacitate ridicată, o premieră la camerele digitale Lumix. Utilizatorii pot alege cu ușurință metoda de înregistrare dorită: Relay Rec (înregistrare releu), Backup Rec (înregistrare de rezervă) sau Allocation Rec (înregistrare cu alocare).

In precomanda,  Lumix GH5 este disponibil la F64, la pret de 8.998 99 lei (body). 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: