Stiri Tech

Revoluția Alpha în lumea fotografiei. Când va fi lansată în România noua cameră mirrorless și la ce preț

ian. 29, 2021 2 min

Revoluția Alpha în lumea fotografiei. Când va fi lansată în România noua cameră mirrorless și la ce preț

Reading Time: 2 minute

Sony lansează camera mirrorless Full-frame Alpha 1, un model echipat cu o serie de caracteristici inovatoare pe piața foto.

Cea mai avansată din punct de vedere tehnologic și, în același timp, cea mai inovatoare cameră foto pe care Sony a lansat-o vreodată, Alpha 1 vine cu un nou senzor de imagine Full-frame stratificat Exmor RS de 50.1 MP, până la 120 calcule AF/AE pe secundă, înregistrare video 8K 30p pe 10 biți 4:2:0.

Sony Alpha 1

Capabilitățile de fotografiere ale modelului Alpha 1 sunt îmbunătățite și mai mult de un vizor electronic OLED cu 9.44 milioane de puncte Quad-XGA, cu o rată de reîmprospătare de până la 240 de cadre pe secundă (FPS), care asigură fotografierea fără efect de blackout. În plus, pentru prima dată pe o cameră din seria Alpha, este disponibilă înregistrarea clipurilor video 8K 30p pe 10 biți 4:2:0. De asemenea, modelul Alpha 1 este capabil de înregistrarea în format 4K 120p/60p pe 10 biți 4:2:2 și se include matricea de culoare S-Cinetone.

Rafală și precizie

Viteza mare de citire a senzorului de imagine 50.1MP și buffer-ul extins de memorie permit captarea a până la 155 de imagini Full-frame RAW în format comprimat sau a 165 de imagini Full-frame în format JPEG până la 30 de cadre pe secundă (FPS) prin obturatorul electronic, menținând în același timp performanța de urmărire AF și AE.

Camera dispune de 759 de puncte de detecție a fazei într-un sistem AF de detecție a fazei în plan focal de înaltă densitate care acoperă aproximativ 92% din suprafața cadrului – asigurând o focalizare precisă, fără cusur, în medii în care aceasta poate fi dificilă.

De asemenea, Alpha 1 oferă și un sistem Real-time Tracking bazat pe inteligență artificială, care menține automat o focalizare precisă. Un algoritm de recunoaștere a subiectului utilizează date de culoare, model (luminozitate) și distanță (adâncime) pentru a procesa informațiile în spațiu, în timp real la viteză mare.

Sony Alpha 1

O structură unică de disipare a căldurii menține temperatura senzorilor de imagine și a motorului de procesare a imaginilor în limite normale, prevenind supraîncălzirea și menținând dimensiunea compactă a camerei. Acest lucru face posibilă înregistrarea video 8K/30p continuă pentru aproximativ 30 de minute.

Modelul Alpha 1 a fost conceput și configurat pentru a susține activitatea fotojurnaliștilor, a jurnaliștilor sportivi și a celor orientați către zona video, care au nevoie să obțină imagini statice sau filme cât mai rapid posibil, folosind opțiuni de conectivitate avansate. Camera oferă o serie de funcționalități pentru transferul rapid și fiabil al fișierelor. Cel mai rapid port Wireless LAN încorporat din industrie permite comunicarea atât în banda de 2.4GHz, cât și în banda de 5 GHz, datorită antenelor duale ce asigură comunicații fiabile.

Camera mirrorless Full-frame cu obiective interschimbabile Alpha 1 va fi disponibilă în Europa începând din martie 2021, la un preț aproximativ de 35.300 de lei.Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: