fbpx
Companii CSR Stiri

Parteneriat pentru siguranța femeilor2 min

08/03/2017 2 min read

Parteneriat pentru siguranța femeilor2 min

Reading Time: 2 minute

Uber își propune să contribuie la siguranța femeilor nu doar în timpul pe care acestea îl petrec în mașinile din baza companiei, ci și când sunt acasă. Așadar, începând cu această lună, devine partener de mobilitate al Asociației Necuvinte, unul dintre cele mai puternice ONG-uri angajate în lupta împotriva abuzurilor asupra femeilor.

„Asociația Necuvinte ne-a câștigat admirația prin ambiția cu care luptă împotriva abuzurilor îndreptate asupra femeilor. Această problemă este mai mare decât pare. Numărul femeilor abuzate din România este de ordinul miilor și foarte multe dintre ele rămân în tăcere. Asociația Necuvinte a făcut pași importanți pentru sprijinirea lor, reușind chiar obținerea unor modificări legislative, care fac posibilă obținerea unui ordin de protecție în cel mult 72 de ore. Am decis să ne alăturăm și noi luptei, prin mijloacele pe care le avem la îndemână”, declară Alexandra Corolea, Communication Associate, Regiunea Balcanică, Uber.

Uber oferă curse gratuite atât echipei Necuvinte, cât și femeilor care beneficiază de programele Asociației. 

2% din impozitul pe venit, pentru siguranța femeilor

Mai mult decât atât, compania se implică și în promovarea posibilității oamenilor obișnuiți de a susține cauza siguranței femeilor, prin direcționarea a 2% din impozitul pe venit către Asociația Necuvinte. Pașii sunt simplii. Formularul 230, disponibil pe internet, se completează, fără a fi necesară menționarea sumei, și se depune la Administrația Financiară până pe 24 mai. Asociația Necuvinte vă scutește de drumul până la această instituție, preluând formularele la propriul sediu, și ducându-le ulterior la Administrația Financiară. Pentru ca drumul până la Asociația Necuvinte să nu vă coste nimic, puteți lua un Uber. Utilizând codul SustinNecuvinte, veți beneficia de o o călătorie gratuită până la sediul ONG-ului și înapoi, de luni până vineri, între orele 10:00 – 18:00, până pe 20 mai.

„Suntem nerăbdători să vedem efectele acestei campanii. Nu ne așteptăm ca, prin călătoriile gratuite cu Uber, să determinăm mii de oameni să depună formularele respective, dar orice sprijin în plus este binevenit. Fiecare formular este important”, spune Alexandra Corolea, Communication Associate, Regiunea Balcanică, Uber.

Siguranța utilizatorilor săi este un aspect extrem de important pentru Uber și, de asemenea, ceea ce diferențiază compania pe piața serviciilor de transport. Reprezentanții companiei au sesizat că 70% dintre utilizatorii din București, femei și bărbați, comandă o mașină după lăsarea nopții.

Foto © Aleksey Boldin | Dreamstime.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *