fbpx
Finanțe Stiri

Vine sau nu vine?

25/08/2017

author:

Vine sau nu vine?

Bancherii de pe Wall Street anticipează că se apropie o nouă criză economică. Aceștia invocă anomalii în ceea ce privește corelațiie dintre evoluțiile acțiunilor, obligațiunilor și mărfurilor, precum și faptul că investitorii par să ignore fundamentele și datele în evaluarea activelor.

În ultimele luni, astfel de avertismente  au apărut constant, arată o analiză Bloomberg care citează analiști ai unor grupuri financiare importante, precum HSBC Holdings, Citigroup și Morgan Stanley.

„Corelația dintre piața de capital și piața valutară s-a slăbit, piața valutară este mai puțin corelată cu ratele de dobândă, iar influența petrolului asupra piețelor financiare s-a redus”, sfirmă Andrew Sheets, care se ocupă de strategie la Morgan Stanley. Potrivit calculelor Morgan Stanley, corelația dintre active este la minimul ultimului deceniu, situație care s-a menținut chiar și după ce tensiunile dintre Coreea de Nord și SUA au declanșat o aversiune la risc.

Analiștii de la Citigroup afirmă că piețele se apropie de vârful ciclului economic înainte de o prăbușire, iar analista Savita Subramanian de la Bank of America, scoate în evidență faptul că investitorii nu acordă atenție rezultatelor financiare. “Această lipsă de reacție ar putea fi încă un semn că ne aflăm la finele unui ciclu”, afirmă Subramanian, într-o notă pentru clienții Bank of America.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE