fbpx
Stiri Tech

Noua serie de televizoare Samsung UHD in Romania, cu preturi de pana la 42.000 lei1 min

10/05/2016 < 1 min read

Noua serie de televizoare Samsung UHD in Romania, cu preturi de pana la 42.000 lei1 min

Reading Time: < 1 minut

Samsung a lansat oficial pe piata din Romania noua serie de televizoare SUHD (Ultra HD/4K) cu ecran Quantum Dot si design fara rama, curbat. Preturile noilor modele, 19 in total, variaza de la 5.500 la 42.000 lei (diagonala maxima de 80 de inci).

Quantum Dot inseamna semiconductori de dimensiuni microscopice, care permit redarea unei claritati a culorilor, contrastelor si luminii, superioare altor tehnologii care se folosesc in fabricarea ecranelor TV.  Cand tehnologia particulelor Quantum Dot este asociata celei a ecranelor de 10 biti, se obtin de 64 de ori mai multe culori, comparativ cu un televizor conventional. Acest lucru se traduce intr-un miliard de nuante diferite.

Toate noile modele fac parte si din categoria Smart TV, cu platforma open source Tizen (Samsung). Prin noul Smart Hub 2016, utilizatorii pot vedea programe live, continut VOD (Video on Demand), sau jocuri video prin accesarea on-line a unor platforme de gaming consacrate. Totodata, noile televizoare recunosc automat tipul de set-top-box, consola de jocuri sau alt dispozitiv ce ruleaza continut audio-video, astfel ca utilizatorul poate controla toate dispozitivele cu o singura telecomanda. Odata conectat cablul la porturile HDMI sau USB, televizorul identifica tipul dispozitivului conectat, ilustreaza pe ecran simbolul acestuia si  permite controlul prin intermediul telecomenzii unice.

 

 

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *