BizRemote by certSIGN Stiri

Restograf îi adună pe cei mai buni bucătari din România, pentru o porție de bine

20 iul. 2020 2 min

Restograf îi adună pe cei mai buni bucătari din România, pentru o porție de bine

Reading Time: 2 minute

Restograf lansează Romania’s Greatest Chefs, prima carte de bucate digitală care reunește o colecție de rețete ale celor mai renumiți Chefi ai României. Cartea este distribuită GRATUIT, însă încurajează donațiile către asociația Dăruiește Viață, pentru construirea primului Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă – #NoiFacemUnSpital

„Romania’s Greatest Chefs” reunește 29 dintre cei mai pricepuți bucătari ai momentului și își propune să contribuie la misiunea caritabilă a asociației Dăruiește Viață, promovând talentul bucătarilor care gătesc în România și a românilor care contribuie la faima unor restaurante cu stele Michelin din Ungaria și America. Astfel, toți cei care primesc în dar aceste rețete sunt îndemnați să facă o donație pentru construirea primului Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă, arată platforma de rezervări pentru restaurante, într-un comunicat de presă.

Fiecare dintre bucătarii invitați dezvăluie pentru cititori o rețetă preferată. Alături de ingrediente și secrete de preparare, „Romania’s Greatest Chefs” spune și povestea de viață a bucătarilor și a restaurantelor în care lucrează.

Proiectul Restograf a fost conceput în timpul perioadei de carantină și este lansat în format digital, fiind accesibil GRATUIT de pe site-ul Restograf. În plus, formatul PDF permite completarea experienței scrise cu link-uri directe spre canalul de YouTube Restograf, unde majoritatea rețetelor sunt disponibile ca video. Platforma de donații Dăruiește Viață este de asemenea ușor de accesat prin link-urile inserate alături de fiecare rețetă.

“Este poate mai important ca niciodată să nu uităm să facem bine atât cât de mult putem. Cartea noastră este o idee din timpul în care, rămași în case, ne-am dat seama că Restograf poate și trebuie să facă și altceva din moment ce restaurantele erau închise complet. Carmen și Oana, fondatoarele Dăruiește Viață, merită toată admirația noastră, iar proiectul lor nu își permite să aștepte. <Romania’s Greatest Chefs> este ocazia perfectă să facem bine”, spune Radu Dumitrescu, CEO Restograf.

Bogdan Dănilă, primul Chef român care a primit o stea Michelin, Joseph Hadad, Oana Irina Coantă sau Sorin Bontea sunt doar câțiva dintre chef-ii care împărtășesc secrete de preparare și rețetele preferate.

În cartea de bucate veți găsi o mulțime de rețete, de la preparate tradiționale românești, reinterpretate în manieră proprie, până la rețete inovative, la preparate italiene, japoneze sau rețete de pâine. Toate rețetele sunt descrise pas cu pas, așa că și cei care nu sunt tocmai maeștri într-ale bucătăriei vor reuși să le prepare cu brio.

Radu Dumitrescu a preluat platforma de rezervări pentru restaurante în 2019, iar la sfârșitul anului trecut a investit 450.000 de euro în Restograf 2.0, o aplicație cu două interfețe – una de mobile app pentru clienți și alta de soft de rezervări online pentru restaurante.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: