fbpx
Management Stiri

Număr record de români la MBA

07/11/2016

author:

Număr record de români la MBA

Programul de Executive MBA organizat de Vienna University of Economics and Business (WU) a înregistrat un nou record pentru ultimii șapte ani: 29 de studenți recrutați

Principalele industrii din care provin studenții români înscriși la cursurile de EMBA ale cele mai mari univesități de business din Europa sunt IT&C (32%), bănci/finanțe/asigurări (18%), retail, industria energetică și industria manufacturieră (11% fiecare).

Din totalul celor recrutați, 23 sunt bărbați și șase sunt femei, cu o vârstă medie de 35 de ani. Naționalitatea preponderentă este română, în proporție de 86%, restul fiind austrieci, bulgari, kazahi sau pakistanezi. Din punct de vedere educațional, 55% dintre aceștia au studii economice, 31% au studiat inginerie și circa 14% psihologie, jurnalism și matematică.

„Ce poate fi mai satisfăcător decât să ai cât mai mulți studenți dornici să investească în dezvoltarea lor profesională și personală? Așa cum și statistica o arată, peste 30% dintre studenții noștri au avansat în carieră, peste 35% și-au schimbat locul de muncă și 10% și-au lansat propriul business. Programul WU Executive MBA are un trecut de succes și este foarte puternic recunoscut și apreciatîn regiune, iar intenția noastră este să menținem acest nivel de performanță și chiar să îl creștem. Le urez mult succes viitorilor cursanți și le doresc să profite din plin de experiența care urmează”, spune Bodo Schlegelmilch, directorul academic al programului Executive MBA Bucharest.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE