Lifestyle Stiri

Număr record de zboruri România – Israel

17 sept. 2018 2 min

Număr record de zboruri România – Israel

Reading Time: 2 minute

Peste 60 de zboruri săptămânale leagă Israelul de România și 4 companii aeriene au zboruri directe către Tel Aviv și Eilat.

Israelul este una dintre destinațiile cu cea mai dinamică creștere pentru călătorii români, după evoluția ultimilor 2 ani. Această afirmație este susținută de numărul tot mai mare de turiști raportat lunar de către Ministerul Turismului din Israel, dar și de numărul tot mai mare de zboruri disponibile de pe marile aeroporturi din România către Tel Aviv și Eilat.

București: peste 40 de zboruri săptămânale către Tel Aviv

Potrivit celor mai recente cifre comunicate de Ministerul Turismului din Israel, 4 companii aeriene au zboruri directe de la București la Tel Aviv. În total, în fiecare săptămână, peste 40 de zboruri decolează de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă spre Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Prețurile încep de la 38 euro / bilet și pasagerii au posibilitatea de a zbura cu companii low cost precum Wizz Air, smart cost precum Blue Air sau să aleagă o companie de linie precum El Al sau Tarom. Zborul durează aproximativ 2,5 ore și este unul dintre cele mai scurte zboruri către Orientul Mijlociu.

Începând cu data de 28 octombrie, 2 zboruri directe vor face legătura între București și Eilat, agențiile de turism rezervând deja bilete de grup pentru perioada de toamnă / iarnă. 

6 orașe din România au zboruri directe către Israel

În ultimul an, companiile precum Wizz Air și Blue Air au deschis zboruri directe din 5 orașe din România spre Tel Aviv. Acestea includ Timișoara (3 zboruri pe săptămână), Craiova (2 zboruri pe săptămână), Iași (3 zboruri pe săptămână), Cluj Napoca (3 zboruri pe săptămână) și Sibiu (2 zboruri pe săptămână).

În 2015, doar 23 de zboruri directe legau Tel Avivul de București, ruta fiind operată în principal de companii de linie.

„Una dintre principalele condiții de creștere pentru orice destinație este asigurarea unor conexiuni de transport excelente. România a dublat numărul zborurilor directe către Israel în ultimii 3 ani, ceea ce a generat o creștere a numărului de turiști. Mai mult, avem un operator de transport low-cost care operează de pe 6 aeroporturi mari din România iar prețurile la biletele de avion  sunt comparative cu orice destinație europeană”, Ami Alon, Director Europa Centrală, Ministerul Turismului din Israel.

Israelul este o destinație importantă de călătorie pentru turiștii români, apreciată pentru pelerinajele organizate aici. Începând cu anul 2017, Ministerul Turismului din Israel și-a concentrat eforturile pe promovarea orașelor Tel Aviv și Ierusalim ca două destinații de city break într-o singură vacanță, oferind experiențe multiculturale, o viată de noapte intensă, delicii gastronomice și posibilități pentru turismul de aventură. Peste 60 de zboruri săptămânale leagă acum Tel Aviv și Eilat de principalele aeroporturi din România – București, Timișoara, Cluj, Iași și Sibiu (din luna iulie, 2018). 2018 comparativ cu 2016 a înregistrat o creștere cu 152% a turiștilor români, iar perspectivele rămân extrem de pozitive.

Situația numărului de turiști străini în Israel (comparație cu alte țări europene din regiune)

Țară de origine

Număr turiști care au vizitat Israelul în 2018 (ianuarie-iunie)

Creștere procentuală versus 2017 (ianuarie-iunie)

Polonia

98.900

152%

România

56.900

50%

Republica Cehă

17.700

58%

Ungaria

16.200

50%

Slovacia

13.400

70%

Grecia

13.800

3%

Bulgaria

8.200

49%

Sursă: Ministerul Turismului din Israel

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: