Stiri

Numărul persoanelor care suferă de alergii ar putea ajunge la 4 miliarde în 2050

Reading Time: 2 minute

În ultimii 60 de ani, numărul persoanelor care suferă de alergii respiratorii a crescut drastic și se preconizează că va ajunge la 4 miliarde până în anul 2050, conform celor mai recente studii în domeniu.

Unul dintre motivele acestei estimări este reprezentat de schimbările în ceea ce privește cantitatea de polen din aer. Acest lucru s-ar putea datora faptului că anumite plante care se hrănesc cu CO2 au crescut și, la rândul lor, eliberează mai mult polen pentru perioade mai lungi.

Polenul și schimbările climatice cauzează afecțiuni respiratorii

Legătura dintre alergiile respiratorii și schimbările climatice este bine definită. Polenul este o cauză importantă a alergiilor respiratorii, inclusiv a astmului și a rinitei. Rinita alergică este cauzată de inhalarea polenului, a prafului sau a altor particule (toate cunoscute sub numele de aeroalergeni). Acest lucru are ca rezultat inflamarea căilor respiratorii, ceea ce duce la simptome precum strănut, mâncărimi ale nasului și ale sinusurilor. Simptomele mai severe și pe termen lung includ tusea din cauza obstrucției căilor respiratorii, dureri de gât, dureri de cap și iritabilitate.

Mijloace prin care alergiile pot fi prevenite sau ameliorate

Una dintre modalitățile de limitare a reacțiilor alergice implică monitorizarea simptomelor și reducerea expunerii persoanelor afectate. Prin sfătuirea persoanelor care suferă de astm și rinită alergică să rămână acasă, se va reduce expunerea lor generală la aeroalergeni și, prin urmare, se vor reduce simptomele severe.

În plus, în ceea ce privește asigurarea unui mediu exterior mai purificat, se impun măsuri pentru plantarea de spații verzi. Aceasta înseamnă că plantarea de plante polenizatoare de nivel scăzut este importantă, ceea ce duce la o cantitate mai mică de alergeni în aer în timp.

Filtrarea și ventilarea aerului din locuințe se află în fruntea listei tehnologiilor actuale cu cel mai mare impact pentru captarea și curățarea germenilor din aer, conform unui studiu realizat de Comisia Europeană. Cel mai nou purificator Dyson este special conceput pentru a purifica, în mod corespunzător, spații de până la 100 de metri pătrați. De asemenea, inginerii Dyson au creat și modul Breeze Mode, care utilizează un algoritm pentru a controla jetul de aer astfel încât acesta să imite o briză naturală. Dispozitivul este conceput pentru a filtra aerul în trei faze, astfel că poate elimina poluarea aerului din interior – care ar putea include fumul de tutun, produsele de curățare a locuinței, materialele de construcție – și pe cea a aerului care ajunge din exterior în casă. Aparatul dispune de un senzor de CO2, deoarece nivelurile ridicate de dioxid de carbon ne pot afecta sănătatea și bunăstarea.

“Calitatea slabă a aerului din interior este o problemă mult ignorată și în creștere. Mediile noastre casnice pot fi pline de poluare cu particule și gaze, fie că este vorba de polen, păr de animale de companie, NO2, CO2, COV de la produsele de curățare și multe altele. Fiecare dintre aceste particule poate contribui la un mediu nesănătos, cauzând potențiale probleme de sănătate”

Matt Jennings, director de inginerie Dyson – Environmental Care

Alergiile sezoniere sunt afecțiuni respiratorii din ce în ce mai răspândite, iar numărul celor care suferă de ele este în creștere, de la an la an. Pentru a păstra un control asupra simptomelor, oamenii trebuie să fie receptivi la sfaturile doctorilor și să folosească instrumente de filtrare a aerului care să le asigure un aer curat în interiorul locuințelor

FOTO: © Jevtic | Dreamstime.com

Ovidiu Neagoe

Recent Posts

Cifrele pieței de e-commerce, tendințe & idei principale de la  GPeC SUMMIT 2024

Două tendințe majore au fost abordate pe scena GPeC SUMMIT 2024: AI și impactul magazinelor online chinezești în România. De-a…

34 de minute ago

Grupul City Grill a bugetat investiții de peste 20 de milioane de euro în acest an

2024 este un an important pentru grupul Citry Grill care a împlinit 20 de ani de la lansare în luna…

o oră ago

O româncă, în fruntea Public Affairs Community of Europe

Pentru următorii trei ani, noua președintă a Public Affairs Community of Europe (PACE) va fi Laura Florea, fondatoare și vicepreședintă…

2 ore ago

Profit net de 347 mil. lei pentru ING Bank România în primul trimestru din 2024

ING Bank România a raportat venituri de 877 de milioane de lei și active totale de 71,4 miliarde lei în…

2 ore ago

Studiu Edenred Benefit: Pentru 6 din 10 angajați beneficiile de wellbeing sunt prioritare în alegerea unui job

Angajații români sunt din ce în ce mai preocupați de zona de wellbeing, pentru 6 din 10 angajați beneficiile din…

2 ore ago

PENNY lansează conceptul de magazin autonom

Investițiile în digitalizare ale companiei PENNY în România anunță o premieră pe piața locală, odată cu lansarea primului magazin PENNY…

2 ore ago