Stiri

Fundația pentru Copii Ronald McDonald® și McDonald’s® dau startul primei ediții a campaniei de donații McHappy Day® din acest an

Reading Time: 4 minute

Fundația pentru Copii Ronald McDonald (RMHC) și McDonald’s anunță prima ediție a campaniei de donații McHappy Day din acest an, care se va desfășura în perioada 13-19 mai 2024, în toate restaurantele McDonald’s din țară. Scopul campaniei este de a sprijini Fundația în misiunea sa de a fi alături de familiile copiilor spitalizați și de a susține optimismul micilor pacienți.


Fondurile colectate vor merge către susținerea activității celor trei Case Ronald McDonald din București, Timișoara și lași, special construite pentru a ține împreună familiile, în timp ce își îngrijesc copiii bolnavi. Casele, aflate în curtea spitalelor de pediatrie, oferă părinților nopți de cazare gratuite, mese calde, pachete cu bunuri de primă necesitate și sprijin psihologic pe toată durata spitalizării celor mici.


„Din experiența ultimilor 26 de ani și a celor peste 23.000 părinți care au trecut pragul Caselor Ronald McDonald pentru peste 110.000 nopți, știm că micii pacienți din România au dreptul la tratament cu familia alături. Copiii se fac bine mai repede și sunt mai optimiști atunci când îi au pe mama, tata sau bunicii alături să îi aline, să îi încurajeze, să le dea curaj și speranță. În toți acești ani, am întâlnit mii de familii la București, Timișoara și Iași și le-am fost sprijin pentru zile, luni și uneori chiar ani cu ajutorul unei comunități minunate de parteneri, donatori, prieteni ai Fundației. Astăzi, alături de McDonald’s, partenerul nostru de misiune din prima zi, dăm startul unei noi ediții McHappy Day. Fiecare donație contribuie la susținerea celor trei Case Ronald McDonald, pentru părinții care trec prin cel mai greu moment al vieții lor – un diagnostic grav al copilului lor”, a declarat Amalia Năstase, Președintele Fundației pentru Copii Ronald McDonald.


Pentru fiecare Happy Meal achiziționat de clienți, lanțul de restaurante va dona 1 leu Fundației. Clienții pot face o donație în numerar sau cu cardul bancar la casele de marcat McDonald’s sau folosind cutiile speciale amplasate în restaurante. Campania se desfășoară în toate restaurantele McDonald’s din țară.


„Ca la fiecare ediție McHappy Day, ne implicăm pentru a aduce un strop de bucurie și optimism micilor pacienți și familiilor care sunt găzduite în Casele Ronald McDonald. Împreună cu RMHC, și alături de clienții și partenerii care donează an de an, am reușit să fim un sprijin important pentru zeci de mii de părinți și copii, în lupta pe care o duc în cea mai grea perioadă din viața lor. Pentru noi, este o onoare să fim alături de Fundație în acest demers și îi încurajăm pe cei care pot să doneze să se alăture cauzei și să contribuie la acest efort comun de a aduce speranță în viețile acestor familii”, a declarat Valentin Truță, Director General Premier Restaurants România.


Un alt mecanism disponibil celor care doresc să doneze este via SMS, prin trimiterea unui mesaj cu textul FAMILIE la 8845, activând o donație lunară în valoare de 2 euro, sau printr-o donație online, accesând pagina www.rmhc.ro/doneaza.


De 26 de ani, Fundația pentru Copii Ronald McDonald și McDonald’s oferă sprijin familiilor din România aflate în cele mai dificile momente și contribuie semnificativ la îmbunățățirea condițiilor medicale pentru copiii spitalizați.


Principalul program al Fundației îl reprezintă Casele Ronald McDonald, care facilitează accesul la servicii medicale de calitate și posibilitatea tratării copiilor cu familia alături, pentru oricât timp este nevoie, mai ales în cazul familiilor fără posibilități materiale, care călătoresc de la sute de kilometri depărtare. Cu cât părinții pot petrece mai mult timp îngrijindu-și copiii internați, cu atât procesul de recuperare este mai rapid și mai ușor pentru micuți.


Mai mult de 12.000 de familii din peste 35 de județe din țară au fost susținute să fie alături de micuții lor pe toată perioada spitalizării în cele 3 Case departe de casă din București, Timișoara și Iași.


De asemenea, peste 10 milioane de euro au fost investiți în echipamente medicale moderne pentru cele mai importante spitale și secții de pediatrie din țară, contribuind la îmbunătățirea stării de sănătate a micilor pacienți și la bunăstarea familiilor acestora.


Încă din 1998, de la înființare, Fundația pentru Copii Ronald McDonald s-a dedicat susținerii familiilor aflate în momente grele. Prin proiectele și iniativele derulate, a contribuit la susținerea sistemului medical și a promovat accesul la servicii medicale de înaltă calitate. În plus, promovând activ îngrijirea centrată pe familie, prin serviciile oferite, Fundația a susținut părinții să fie aproape de copiii lor și familiile să fie implicate direct în procesul de vindecare. Astfel, în cele 3 Case Ronald McDonald, peste 23.000 de părinți au fost găzduiți pentru peste 110.000 de nopți, iar Casele Ronald McDonald au fost casa departe de casă.
Valoarea donației este de 2 Euro/lună. Pentru a opri donația lunară trimite mesajul FAMILIE STOP la 8845. Suma alocată cauzei este de 2 Euro (nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament). În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite, în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA. Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange Romania, Telekom Romania Mobile și Vodafone Romania.


Prezentă de 26 de ani în România, Fundația pentru Copii Ronald McDonald are misiunea de a crea, implementa și susține programe care contribuie la îmbunătățirea sănătății și creșterea bunăstării copiilor și a familiilor acestora. Casele Ronald McDonald sunt principalul program al Fundației. Pe plan local, există trei “case departe de casă” care oferă sprijin pentru părinții ai căror copii beneficiază de tratamente pe perioade îndelungate de timp în spitalele de pediatrie din București, Timișoara și Iași.


De asemenea, Fundația sprijină spitale de copii și secții de pediatrie din toată țara prin dotări cu aparatură performantă de diagnoză și tratament, lucrări de infrastructură pentru extinderea sau modernizarea secțiilor de pediatrie și susținerea cu materialele, echipamentele și consumabilele necesare desfășurării actului medical în cele mai bune condiții. Mai multe detalii despre activitatea Fundației pentru Copii Ronald McDonald România, dar si modalitățile de implicare pot fi găsite pe site-ul https://rmhc.ro/.

Cristi Dorombach

Recent Posts

TCL a prezentat cel mai mare televizor QD-Mini LED din lume, 115 inci

TCL, brandul de televizoare numărul 2 în lume și numărul 1 în categoria de 98 de inci, prezintă cea mai…

4 ore ago

Acer lansează laptopurile premium Chromebook Plus cu Google AI încorporat

Acer a lansat astăzi două noi laptopuri Chromebook Plus premium - Acer Chromebook Plus Spin 714 și Acer Chromebook Plus…

4 ore ago

One United Properties majorează capitalul social cu 350 de milioane de lei

Acționarii One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de…

5 ore ago

Banca Transilvania cumpără BRD Pensii

Grupul Financiar BT, prin Banca Transilvania și BT Investments, a ajuns la un acord cu BRD-Groupe Societe Generale și Societe…

5 ore ago

Cea mai mare ecologizare de pe Via Transilvanica a mobilizat peste 3400 de voluntari

Ziua Bună pe Via Transilvanica a unit, sâmbătă, 18 mai, peste 3400 de elevi, părinți și voluntari din 84 de…

6 ore ago

54.967 de spectatori pe Arena Națională, record pentru Meciul de adio al Generației de Aur

Meciul de adio al Generației de Aur, care a avut loc pe 25 mai la București, a marcat o premieră…

6 ore ago