Stiri Tech

O dronă face cât 100 de muncitori. La dezinsecția de COVID-19

2 apr. 2020 < 1 min

O dronă face cât 100 de muncitori. La dezinsecția de COVID-19

Reading Time: < 1 minut

Atâta vreme cât omul este sursa principală de răspândire a virusului care a aruncat lumea în criză, toate măsurile de prevenție a răspândirii COVID-19 sau de continuare a activităților presupun cât mai puține contacte directe între oameni. La fel și în aplicarea metodelor de dezinsecție. Iar noua soluție care se încearcă în acest caz este aceea a utilizării dronelor. După un model aplicat în China.

Numai că legislația utilizării dronelor în spații publice este încă destul de restrictivă în Europa, iar dacă în discuție apare și cuvântul „dezinsecție”, atunci situația devine și mai complicată. Totuși, o echipă formată din experți în utilizarea dronelor în agricultură, încearcă să convingă autoritățile britanice să permită utilizarea dronelor în orașe, pentru dezinsecție. Așa s-a procedat în mai multe zone din China și India, dar Departamentul de Sănătate și Asistență Socială din Anglia are reticențe asupra eficacității acestei metode, arată BBC News.

O dronă DJI, modificată pentru aceste activități, poate să acopere o suprafață de 600 mp/zi, ceea ce echivalează cu munca a 100 de persoane, spune Robert Pearson, director Chinese Investment Connections, o companie care a colaborat cu XAG pentru acțiuni de dezinsecție în China, cu ajutorul dronelor.Cu cât mai puține persoane implicate în astfel de activități, cu atât mai sigur, spune Pearson. Iar dacă în Anglia această soluție începe să fie aplicată, atunci cu siguranță va prinde și în alte țări de pe continent.

Luna trecută, dronele DJI au fost folosite în Shenzhen, oraș din China cu 17 milioane de locuitori, pentru dezinsecție în zone cu fabrici, spitale, dar și zone rezidențiale.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: