Stiri Tech

O echipă din România a avut cea mai bună aplicație europeană la Technovation Girls

7 iul. 2020 2 min

O echipă din România a avut cea mai bună aplicație europeană la Technovation Girls

Reading Time: 2 minute

Echipa GirlEsc, formată din 5 eleve din București, a obținut Premiul Regional acordat Europei în cadrul competiției internaționale de tehnologie Technovation Girls, competiție dedicată exclusiv fetelor.

Eleve la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București, Luminita Nitescu, Mihaela Ionita, Alexandra Popa, Maria Alecu și Alexandra Gheorghe au creat de la zero aplicația pentru mobil EnGuard, care vine în ajutorul persoanelor aflate în situații de urgență.

Ideea aplicației lor a plecat de la evenimentul tragic petrecut în urmă cu un an în orașul Caracal, situație în care autoritățile nu au avut suficiente informații pentru a interveni corespunzător asupra cazului. EnGuard este dedicată tuturor persoanelor care se află într-o situație de urgență periculoasă, prin care pot contacta pe baza unor semnale, poliția sau o persoană de încredere. Mesajul transmis va cuprinde localizarea victimei în timp real și o înregistrare vocală a convorbirii.

Este pentru prima dată când o echipă din România se califică atât de departe în cadrul acestei competiții, anul acesta participând peste 1,500 de echipe, din 62 de țări, printre care SUA, Canada, Germania sau Japonia.

„Pornind pe acest drum neavând experiență în dezvoltarea unei aplicații, nu ne-am fi așteptat să ajungem atât de departe. Pentru noi, Technovation înseamnă mai mult decât un concurs, deoarece prin intermediul aplicației noastre am reușit să atragem atenția asupra unei realități crunte a secolului XXI. Așadar, ne bucurăm nespus că mesajul nostru a fost receptat și amplificat. Premiul Regional ne confirmă încă o dată că, împreună putem fi auziți și în siguranță, așa cum comunică și motto-ul aplicației: Safe and Heard” a declarat echipa câștigătoare a premiului.

Mentorul echipei GirlEsc, Andrei Matei, este la rândul său elev al aceluiași liceu care și-a dorit să-și încurajeze colegele să se implice în astfel de competiții prin care se pot face remarcate pe plan internațional, să învețe și să facă un pas spre visul lor și spre viitoarea carieră.

Sunt nespus de mândru de tot parcursul echipei în cadrul competiției, de modul în care fiecare membru s-a dezvoltat în urma acestei experiențe, iar distincția cu Premiul Regional reprezintă un mijloc de validare al devotamentului de care au dat dovadă” a spus , mentorul echipei.

Anul acesta, România a avut în semifinală 9 echipe, 7 la divizia de seniori și 2 la divizia de juniori, de 3 ori mai multe decât în 2019. În urma unui proces de jurizare amplu, desfășurat la nivel internațional, România s-a clasat pe locul 5 ca număr de echipe calificate în semifinale.

Adobe Romania și Banca Transilvania susțin tinerele din România ca sponsori naționali ai Technovation Girls 2020, competiție promovată și organizată anual în România de către ADFABER, ONG-ul a cărui misiune este de a aduce educația mai aproape de tehnologie.

One Comment
  1. Vasile
    Unde este aplicatia asta atit de laudata dar nu se gaseste in Google play? Un link va rog

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: