Antreprenori by eMAG CSR Stiri

Raport de colectare selectiva

4 mart. 2015 < 1 min

Raport de colectare selectiva

Reading Time: < 1 minut

Peste 1.000 de tone de deseuri au fost colectate pe parcursul ultimelor cinci luni  ale anului trecut de catre Carrefour Romania si Green Group prin sistemului de colectare selectiva SIGUREC. 

Pe categorii de deseuri, in perioada 1 august – 31 decembrie 2014, cantitatile de deseuri preluate prin SIGUREC au fost: 772.063 unitati de ambalaje PET-uri, doze si sticla; 310.121 kg deseuri de echipamente electrice si electronice si 259.063 kg de hartie/carton.

Buzau este orasul campion la reciclarea echipamentelor electrice si electronice, precum si la deseurile de hartie/carton si aluminiu, iar in categoria ambalaje PET si sticla, statia amplasata la Carrefour Baneasa este pe primul loc la colectare.

Valoarea medie a discountului obtinut de o persoana in perioada mentionata a fost de 11 lei pentru deseuri de echipamente electronice si hartie/carton si 2 lei pentru deseuri de  ambalaje. Discounturile sunt calculate plecand de la urmatoarele valori de referinta: 5 bani/un PET, 3 bani/doza de aluminiu, 1 ban/un borcan sau ambalaj de sticla, 15 bani/kilogram de hartie sau carton. Pentru DEEE-uri, valoarea pe kilogram variaza in functie de tipul aparatului predat, intre 60 de bani/kilogram si 10 lei/kilogram pentru telefoane mobile. 

Primele noi statii SIGUREC din 2015 vor fi deschise incepand cu 11 martie in parcarile magazinelor Carrefour Ploiesti, Carrefour Colentina si Carrefour Berceni.

In acest moment, sistemul SIGUREC este prezent cu cate o statie in Carrefour Braila, Carrefour Brasov, Carrefour Buzau, Carrefour Drobeta, Carrefour Focsani, Carrefour Iasi Era, Carrefour Oradea Era, Carrefour Pitesti, Carrefour Sibiu, Carrefour Suceava, Carrefour Vitantis, Carrefour Baneasa si Carrefour Militari.

In Romania, Grupul Carrefour numara 173 de magazine dintre care 27 hipermarketuri ‘Carrefour’, 92 supermarketuri ‘Market’, 44 magazine de proximitate ‘Express’, 9 magazine de proximitate ‘Contact’ si un magazin de comert online: www.carrefour-online.ro.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: