Lifestyle Stiri

O săptămână ne mai desparte de noua ediție Sibiu Jazz Festival

12 mai 2017 2 min

O săptămână ne mai desparte de noua ediție Sibiu Jazz Festival

Reading Time: 2 minute

Între 18 și 21 mai, Sibiul se pregătește să îmbrace haine de jazz și bună dispoziție, pentru a-și întâmpina fanii români ai acestui gen muzical pentru patru zile de sărbătoare a jazzului, alături de turiștii străini veniți în Sibiu pentru festival și pentru frumusețile orașului.

În curând începe amenajarea scenei din Piața Mică pe care vor canta cu pasiune artiști internaționali de jazz: nonconformista De La Purissima și bandul ei spaniol, frumoasa cubaneză Yilian Canizares, sirienii de la Mozayek Band și mulți alții.

Spectacole live vor susține și artiștii români de la Accord Vibes, Peter Sarosi & Azara, efervescenta Irina Popa, DJazz & Happy Sins și deja cunoscutul sextet Jazzapella. Concertele românilor fac parte dintr-un proiect pilot al Fundației Sibiu Jazz Festival, “Romanian Jazz Meeting”. Proiectul, unic în Romania, își propune să promoveze pe plan internațional artiștii români de jazz, prin intermediul celei mai mari platforme europene de jazz: Europe Jazz Network. Astfel, muzicienii români de jazz vor canta în deschiderea concertelor artiștilor internționali atât joi, 18 mai, cât și vineri, 19 mai. Proiectul Romanian Jazz Meeting este singurul proiect de profil din Europa care va fi transmis live pe site-ul organizatorului, www.sibiujazz.eu, pe rețelele de socializare și pe www.livestreaming.com.

În total, 120 de artiști din 17 țări se întâlnesc la Sibiu cu scopul de a crea emoții pozitive publicului venit din toate colțurile lumii la cel mai longeviv festival de jazz din România. Săptămâna viitoare, începand de joi și până duminică, de la orele 19:00, Piața Mică va răsuna de acorduri de jazz cu influențe orientale, latino sau blues.

Iubitorii de artă pot face o plimbare spre Turnul Sfatului, care găzduieste expoziția de fotografii semnate de Tibor Jakab. Deschisă în cadrul proiectului “Focus Jazz”, expoziția “Jazz Body Sounds” este un elogiu adus jazzului și frumuseții formelor feminine de către fotograful român scolit la New York. Adevărate opere de artă, tablourile lui Tibor Jakab vor face deliciul iubitorilor de frumos.

Parte integrantă a “Focus Jazz” este și expoziția “Jazz – Suflet si Forma”, deschisă în Galeria de Artă UAP Sibiu, în Piața Mare nr 12. Cele 19 statuete realizate de artistul sibian Eugen Petri dezvăluie trăirile instrumentiștilor de jazz în timpul concertelor. Considerat de către criticii de artă moștenitorul talentului lui Constantin Brancusi, Eugen Petri a transpus pasiunea sa pentru jazz într-un material rigid, dar maleabil precum bronzul, reușind să transmită emoția pe care acest gen muzical o trezește în ascultători.

Tot sub umbrela “Focus Jazz” este deschisă o a doua expozitie în cadrul Galeriei de Artă UAP Sibiu. De această dată este vorba despre expoziția de afișe de jazz realizate de graficianul Stefan Orth. Pasionat de jazz, Stefan Orth a realizat o parte din afișele Sibiu Jazz Festival încă din anii ’70.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: