Lifestyle Stiri

Octombrie, luna asigurărilor de locuinţe

30 sept. 2016 2 min

Octombrie, luna asigurărilor de locuinţe

Reading Time: 2 minute

În România există 8,5 milioane de locuinţe, potrivit datelor recensământului populaţiei şi locuinţelor, iar în fiecare zi acestea sunt expuse diverselor riscuri care le-ar putea provoca pagube însemnate.

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă – IGSU, în 2015 incendiile au reprezentat 7% din totalul urgenţelor înregistrate la nivel naţional, fiind înregistrate, în medie, 67 de astfel de evenimente pe zi. În total au avut loc anul trecut, la nivel naţional, 26.247 de incendii, mai multe faţă de anul anterior, dintre care 24% (6.323) au afectat locuinţe.

Inundaţiile reprezintă un alt risc la care sunt expuse casele românilor. Pe parcursul anului 2015, la nivel naţional, forţele specializate de intervenţie din cadrul unităţilor subordonate IGSU au fost angrenate în 939 de misiuni pentru înlăturarea efectelor meteorologice periculoase (inundaţii). În urma acestora, au fost afectate 3.250 de locuinţe de pe teritoriul României.

Cutremurele – risc major pentru România. 75% din populatia ţării ar putea fi afectată în cazul unui seism puternic

România este, conform statisticilor, a treia cea mai expusă ţară din Europa la riscul seismic, după Cipru şi Grecia. Zonele urbane ar fi cele mai afectate. Se estimează că în cazul producerii unui seism similar celui din 4 martie 1977, valoarea pagubelor estimate la nivelul zonelor afectate din România ar totaliza 6,6 miliarde euro, din care doar 1,5 miliarde euro daune asigurate.

În document se precizează faptul că ţara noastră „are o seismicitate ridicată”.

Conform datelor disponibile pe site-ul INFP – Institutul Naţional pentru Fizica Pământului, în anul 2015 au fost înregistrate pe teritoriul României 275 de cutremure de magnitudini mici şi medii. Dintre acestea, 90,5% au fost raportate în Zona seismică Vrancea.

„Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuinţe” pune în premieră accent pe sfaturi de comportament în caz de cutremur

Deşi riscul seismic nu este un element nou pentru ţara noastră, evenimente precum cutremurul devastator din august din Italia, care a lăsat în urmă sute de victime şi locuinţe distruse, trag un semnal de alarmă. În acest context, cea de-a IV-a Ediţie a Campaniei Naţionale „Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuinţe!” pune în premieră accent pe sfaturi de comportament în caz de cutremur.

Organizat în parteneriat de APPA şi PAID România, demersul „Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuinţe” se bucură şi în acest an de sprijinul unor importante companii de asigurări din România: GROUPAMA Asigurări, GOTHAER Asigurări Reasigurări, EUROINS România, ALLIANZ-ŢIRIAC Asigurări, OMNIASIG VIG, GENERALI România, GRAWE România, OTTO Broker, GARANTA Asigurări și inspectii-imobiliare.ro, iar campania este suținută, şi în acest an, de Revista BIZ în calitate de Partener Media.

Foto: © Nigelspiers | Dreamstime.com – House Collapses In Earthquake. Photo

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: