Analize Stiri

Octombrie, Luna Asigurarilor de Locuinte

29 sept. 2015 2 min

Octombrie, Luna Asigurarilor de Locuinte

Reading Time: 2 minute

Impactul schimbarilor climatice a devenit un subiect de dezbatere pentru specialistii din toate domeniile. In acest sens, pe 1 octombrie, are loc Forumul International al Riscurilor Catastrofale – ICAR 2015. Intalnirea ajunsa la cea de-a XII-a editie si organizata in colaborare cu Banca Mondiala si Ministerul Afacerilor de Interne isi propune sa dezbata efectele schimbarilor climatice asupra societatii, dar si a industriei de asigurari.

Pe parcursul ultimului deceniu s-au facut numeroase studii care au analizat cauzele, impactul schimbarilor climatice si s-au elaborat scheme de actiuni pentru a reduce efectele acestui fenomen.

Romania s-a confruntat in ultima perioada cu o serie de fenomene meteorologice extreme, considerate efecte ale schimbarilor climatice si care au determinat atat producerea de inundatii, cat si aparitia unor zone secetoase si alunecari de teren.

Datele celui mai recent studiu realizat de Institutul National de Hidrologie si Gospodarie a Apelor arata ca temperaturile medii lunare multianuale ale aerului au o tendinta de crestere cu peste 1 grad Celsius in cazul celor 7 bazine – Somes, Mures, Jiu, Olt, Arges, Ialomita si Siret.

Expertii au concluzionat ca in timpul verii se inregistreaza o incalzire semnificativa de aproximativ 2ºC, iar in timpul sezonului de iarna si de primavara s-au identificat tendinte semnificative de scadere a cantitatilor de precipitatii in majoritatea regiunilor tarii.

Tematica ampla a ICAR 2015 va aborda subiecte precum impactul si consecintele modificarii climei in domeniul agricol, riscurile si oportunitatile industriei de re/asigurari in contextul schimbarilor climatice, efectele asupra aspectelor operationale in cadrul companiilor de asigurari si multe altele.

Forumul se va desfasura la Hotel Athenee Palace HILTON din Bucuresti, iar detalii despre program si inscrieri gasiti pe www.icarforum.ro.

Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte

ICAR 2015 face parte dintr-un amplu demers national de informare cu privire la necesitatea potejarii locuintei prin asigurare. Astfel, pe parcursul intregii luni octombrie se deruleaza campania „Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte.”

Puteti urmari campania pe www.asigurarealocuintelor.ro

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: