Companii Stiri Tech

Orange Business Services lansează soluția de public cloud Flexible Engine

4 oct. 2019 2 min

Orange Business Services lansează soluția de public cloud Flexible Engine

Reading Time: 2 minute

Orange anunță Flexible Engine, serviciul Orange Business Services de public cloud de tip IaaS (infrastructure as a service) prin care clienții pot optimiza, transforma și dezvolta rapid aplicații de business.

Pentru colectarea, agregarea, stocarea și analiza datelor sunt necesare soluții inovatoare, astfel că Flexible Engine folosește algoritmi de învățare automată (machine learning) care pot utiliza seturi mari de date și pot crea analize predictive pentru mai multe tipuri de industrii, scurtând timpul de livrare a predicțiilor.

În prima jumătate a anului 2019, Orange a crescut businessul de IT&C cu 27% față de perioada similară a anului 2018. Compania oferă soluții prin punerea în valoare a datelor, prin funcționalitățile unui public cloud la cele mai înalte performanțe, prin securitate, confidențialitate și autonomie, susținând transformarea digitală și implementând soluții inovatoare personalizate.

Platforma alocă automat resurse de stocare și procesare atunci când este nevoie și clienții plătesc doar pentru resursele folosite, costurile fiind predictibile. În plus, platforma software sub care operează Flexible Engine este open source, prin urmare clienții pot solicita și dezvolta împreună cu Orange propriile servicii.

“Vorbim de multă vreme despre transformarea digitală, iar astăzi putem spune că ne aflăm într-o a doua fază a acestei transformări, una în care datele au devenit într-adevar esențiale. Flexible Engine permite gestionarea acestor date și generarea de predicții printr-un serviciu ce ajută companiile să își dezvolte afacerea în timp ce își optimizează resursele”, a declarat Florin Popa, Director Business to Business, Orange România.

Printre aplicațiile noii soluții se numără, de exemplu, detecția fraudelor în domeniu asigurărilor sau optimizarea proceselor de fabricație ori a timpului de recoltare în agricultura modernă.

Orange a anunțat un proiect pilot alături de startup-ul Agricloud, recent intrat în programul de accelerare Orange Fab, prin care platforma de public cloud Flexible Engine va fi folosită pentru a analiza datele colectate cu ajutorul senzorilor, indicând cu exactitate momentul potrivit pentru irigarea, tratarea sau culesul diferitelor zone din podgoriile din România.

Foto: © Jevtic| Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: