Tech

Orange investește 200.000 de euro într-un program pentru startup-uri

23 iun. 2017 < 1 min

Orange investește 200.000 de euro într-un program pentru startup-uri

Reading Time: < 1 minut

Orange a lansat și în România un program internațional de accelerare a startup-urilor din cadrul grupului telecom francez, disponibil în alte 14 state din Europa, Asia și SUA. Orange Fab România este un accelerator de 1 an, conceput pentru a susține antreprenorii în crearea unor produse inovatoare și distribuirea acestora atât pe plan local, cât și internațional.

Cu un buget de aproximativ 200.000 euro, programul își propune să descopere startup-uri din România, companii cu produse validate în teste, care ajută la îmbunătățirea stilului de viață și stabilesc tendințe prin folosirea tehnologiei. Echipele selectate vor primi acces la tehnologii și API-uri pentru dezvoltarea proiectului, suport pentru testarea prototipurilor și acces la rețeaua de distribuție Orange pentru creșterea afacerii.

Procesul de selecție și etapa de accelerare vor fi realizate în parteneriat cu How to Web o echipă cu experiență în ecosistemul startup-urilor. Echipele din program vor beneficia de mentorat de la experți tehnici, manageri de produs, sau echipa de conducere aOrange și a partenerilor săi, adaptat în funcție de nevoile specifice fiecărui proiect.

Programul Orange Fab este structurat pe patru direcții principale:

  • Smart territories (Smart City, agritech, energie, retail)
  • Future of Life (inteligență artificială, biotehnologie, viață digitală, sănătate)
  • Securitate (cibernetică și militară)
  • Rețele ale viitorului (Blockchain, Software Defined Networking, managementul calității experienței – QoE, interfețe de programare a aplicațiilor – API,  în rețea)

Programul Orange Fab include o etaptă de accelerare a produselor sau serviciilor înscrise, implementarea proiectului-pilot și un demo day.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: