BizRemote by certSIGN Companii Stiri

Oraș de cinci stele pe litoral

18 mai 2020 4 min

Oraș de cinci stele pe litoral

Reading Time: 4 minute

Cererea în creștere pentru turismul local aduce noi oportunități: investiția în apartamente sau în camere de hotel din care poți obține profit, dar și o experiență unică pe litoralul Mării Negre.

Așteptată în fiecare an de turiști, dar și de hotelieri, prima zi din mai le aducea proprietarilor de hoteluri încasări mari, bani care îi ajutau să dea startul unui nou sezon. Liniștea de anul acesta a fost primul semnal că vom vedea o altă față a turismului.

Un lucru este, însă, cert – după o perioadă atât de lungă de izolare, oamenii vor dori să își potolească dorul de vacanță, de mare. Este de așteptat ca în următorii ani să crească turismul intern, pentru că în contextul acestei pandemii turiștii vor evita deplasările în străinătate. Însă le pot oferi hotelierii condiții de cazare suficient de bune pentru a satisface așteptările turiștilor pretențioși? Nu doar în contextul crizei actuale, ci chiar și într-un context obișnuit, litoralul are nevoie de o gură de aer proaspăt.

Șantierele rămân deschise pe litoral

După această criză sanitară, care a atras după sine și contractare economică, este de așteptat ca oamenii să fie mai atenți pe ce își cheltuiesc banii. Dar astfel de momente pot fi și o oportunitate, așa că mulți își vor dori să investească inteligent și sigur, în proprietăți imobiliare, mai ales dacă acestea le pot aduce și câștiguri sigure, spun reprezentanții Nordis Group. Contează foarte mult pozi­ționarea, așa că locuințele de pe malul mării sunt cu siguranță o oportunitate.

Cererea de unități hoteliere premium este în creștere pe tot litoralul, în special în Mamaia Nord, la fel și cererea de apartamente, iar dezvoltatorii au ridicat blocuri după blocuri, dar foarte puține oferă condițiile așteptate de turiști. Pe șantiere se lucrează, chiar și în această perioadă. Cerere există în continuare. Se caută locuințe pentru vacanță, dar foarte mulți cumpărători vor să transforme investiția de pe malul mării într-o afacere profitabilă: închirierea, arată reprezentanții Nordis Group.

Un concept nou

Nordul litoralului românesc va ajunge la același nivel cu stațiunile din Spania grație unui nou ansamblu de 5 stele, dezvoltat de Nordis Group, unul dintre dezvoltatorii importanți din Capitală, cu o experiență de peste 12 ani în imobiliare premium în zona de nord și o cifră de afaceri de peste 27 de milioane de euro în 2019. Dezvoltatorul construiește în Mamaia Nord, lângă zona de cluburi, Nordis Mamaia 5*****, un ansamblu exclusivist compus din hotel, apartamente rezi­den­ți­a­le și plajă.

Nordis Mamaia 5*****

Nou­ta­tea absolută? Clienții au po­sibilitatea de a cum­pă­ra un apar­tament re­zi­dențial, dar, cel mai in­te­resant, o cameră de hotel, sub for­ma unui produs financiar cu chirie fixă garantată. Dezvoltatorul plătește lunar proprietarului camerei o chirie garantată, calculată cu un randament garantat de 7% pe an din valoarea investiției.

Reprezentanții Nordis spun că facilitățile oferite, programele special concepute împreună cu specialiști în domeniu, dar și politica de rezervări permit un grad foarte bun de ocupare în toate cele 12 luni din an. Vândut deja în proporție de 75%, Nordis Mamaia 5***** va opera începând cu 1 mai 2021. Astfel de concepte ar putea atrage și turiști străini, care își doresc să vină în România și se așteaptă să găsească o oază de relaxare și confort.

Un mic oraș la mare

Cu o suprafață de 80.000 mp, ansamblul Nordis Mamaia 5***** cuprinde o plajă de 10.000 mp, 730 de camere de hotel și 290 de apartamente cu vedere la mare. Cazarea impecabilă de 5 stele este dublată de o infrastructură de top.

Clienții au așteptări mari când cumpără apartamente pe litoral. Își doresc ca investiția să de­pășească granițele locuinței, vor un stil de viață modern, să fie integrați într-o comunitate de oameni cu valori comune. Tocmai de aceea, ansamblul a fost gândit ca un mic oraș care pune la dispoziția clienților tot ce au nevoie.

Aici se găsesc o galerie comercială de 1.000 mp, sub forma unui mini-mall, concept rar întâlnit în hotelurile de la mare, care va aduce la doar câțiva pași de casă branduri de lux. Tot aici există o clinică medicală de 4.000 mp, șase restaurante si cafenele, șase săli de conferințe, o sală de fitness, chiar și un cinematograf.

Cel mai mare spa de pe litoralul românesc

Cel mai mare spa de pe litoralul românesc, de 3.200 mp, se află de asemenea în complex și are mai multe facilități, inclusiv piscine interioare și exterioare în­călzite, jacuzzi, saloane de masaj, fitness, aroma­terapie și saune. Spațiul de joacă se întinde pe o suprafață de 400 mp. Un astfel de complex oferă un stil de viață diferit de ceea ce ne-am obișnuit să vedem pe malul Mării Negre.

„Dezvoltatorul plătește lunar către proprietarul camerei o chirie garantată, calculată cu un randament garantat de 7% pe an din valoarea investiției”- Emanuel Poștoacă, Președinte Nordis Group

Tendințele din ultimii ani arată că un număr tot mai mare de turiști încearcă să se bucure de mare în afara sezonului estival, iar acest concept nou asigură toate facilitățile de care ai nevoie pe tot parcursul anului, de la servicii de concierge și room service până la clinici medicale și stomalogice, arată reprezentanții Nordis.

Companiile care investesc în angajații lor vor putea beneficia de programe de wellbeing, un trend internațional care înlocuiește clasicul team building cu programe care pun accentul pe nevoile angajatului și în afara locului de muncă, arată reprezentanții Nordis. Sălile de conferințe de până la 800 de locuri din cadrul hotelului asigură logistica necesară pentru ședințe, iar zona de spa ultramodernă, clinica medicală, personalul specializat care va include medici, coach, psihologi vor pregăti programe noi pentru piața românească.

 

Articolul a fost inițial publicat în Biz nr. 343 (15 mai – 15 iunie 2020). Dacă dorești să primești Revista Biz prin curier, abonează-te aici.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: