Management Stiri

Orbis preia 46 de hoteluri de la Accor

8 ian. 2015 2 min

Orbis preia 46 de hoteluri de la Accor

Reading Time: 2 minute

Orbis, principalul grup hotelier din Polonia a semnat cu actionarul sau strategic Accor contractul de preluare a 46 de hoteluri din Europa Centrala si contractul de master de licentiere.

Ca urmare a acestei tranzactii, Orbis si-a consolidat pozitia de lider in industria hoteliera din Europa Centrala si a devenit singurul licentiator pentru toate brandurile Accor in 16 tari din regiune. Pretul total pentru aceasta tranzactie a fost de 142,3 milioane de euro. Orbis a achizitionat un numar de 46 de hoteluri din reteaua Accor in sase tari: Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, Romania si Slovacia. Toate hotelurile opereaza sub brandurile Accor: Sofitel, Pullman, McGallery, Novotel, Mercure, Ibis si Ibis Buget. 38 de unitati sunt operationale si 8 sunt proiecte in curs de dezvoltare, dintre care 3 vor fi gestionate de catre grup, iar 5 vor fi francizate. 76% dintre aceste hoteluri sunt situatie in capitalele tarilor de mai sus.

 „Preluarea operatiunilor Accor in Europa Centrala reprezinta un moment crucial pentru Orbis. Tranzactia se potriveste perfect cu strategia noastra, dorindu-ne deja de ceva timp o dezvoltare ampla in regiune. Accor ne mandateaza sa fim platforma sa de management in aceasta parte a Europei – vedem acest lucru ca pe o recunoastere importanta pentru realizarile noastre din trecut”, spune Gilles Clavie, Presedinte al Consiliului de Administratie al Orbis.

 Acordul dintre Orbis si Accor a fost incheiat pe 7 ianuarie 2015. In aceeasi zi a fost semnat si acordul master de licentiere, care ii confera Orbis Group dreptul de a opera pana in 2035, cu o exclusivitate de minim 10 ani, hotelurile sub brandurile Accor din 16 state. „Intrarea pe aceste piete de perspectiva ii confera lui Orbis o mare oportunitate de crestere. Ca urmare a acestei tranzactii vom inregistra o crestere semnificativa a afacerii – numarul total al hotelurilor noastre va depasi 100 si vom avea capacitatea sa dezvoltam afaceri in 16 tari. Vom consolida in mod semnificativ pozitia noastra de lider ca operator hotelier cheie in Europa Centrala. Achizitionam un lant sanatos, avand majoritatea hotelurilor localizate in capitale. Orbis are deja o echipa extraordinara care lucreaza in mediul international si intelege foarte bine specificul regiunii Europa Centrala. Sunt convins ca atat Orbis, cat si entitatile care opereaza pe aceste piete vor beneficia din cooperarea reciproca”, adauga Clavie.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: