Business Stiri

River Development a vândut clădirea de birouri The Light One către UNIQA Real Estate GmbH

23 apr. 2021 2 min

River Development a vândut clădirea de birouri The Light One către UNIQA Real Estate GmbH

Reading Time: 2 minute

River Development, dezvoltatorul proiectelor Sema Parc și The Light, a semnat tranzacția de vânzare a clădirii The Light One către investitorul UNIQA Real Estate GmbH.

Clădirea de birouri The Light One este o clădire de birouri de Clasa A, situată în București, pe Bulevardul Iuliu Maniu nr. 6Q. Are o suprafață construită de 32.500 mp, o suprafață închiriabilă totală (GLA) de 21.653 mp și o structură de 2 subsoluri, 10 etaje și un etaj tehnic. Clădirea este certificată cu calificativul BREEAM Excellent.

„The Light One este un reper de dezvoltare pentru clădirile de birouri din București și suntem mândri de ceea ce am realizat. Tranzacția de astăzi reprezintă pentru noi un succes, cu atât mai mult cu cât s-a desfășurat într-o perioadă de timp marcată de provocări. Vânzarea clădirii The Light One ne va permite dezvoltarea viitoare a celorlalte proiecte, pe care le avem în Sema Parc și The Light.”

Ion Rădulea, fondator și CEO al River Development

Printre companiile care își au sediul în The Light One se numără: Regina Maria, cu cel mai mare centru de pediatrie din țară, și Kinetic, care asigură servicii de kinetoterapie și recuperare medicală pentru copii și adulți, Banca Transilvania, Comdata, Vego Holding, ON Semiconductor, Manpower Group, Sweat Concept.

The Light One este prima construită din tot ansamblul The Light, care va îngloba la final trei clădiri de birouri distincte – The Light One, The Light Two și The Light Three, la care se adaugă segmentul rezidențial The Light Home și facilitățile conexe.

„The Light este un proiect remarcabil, a cărui dezvoltare continuă în fazele următoare. Faptul că am reușit preluarea The Light One pentru UNIQA și clienții noștri în condițiile unui mediu plin de provocări ne face încrezători că ne vom atinge obiectivele viitoare în București și în regiunea Europei Centrale și de Est.”

Thomas Erdmann, Director General al UNIQA Real Estate GmbH.

Consultanții juridici în legătură cu tranzacția au fost Biriș Goran SPARL (de partea vânzătorului) și Schoenherr (de partea cumpărătorului).

River Development este un dezvoltator imobiliar cu capital românesc, cu activitate de peste 15 ani pe piața locală. Compania dezvoltă proiectele imobiliare Sema Parc (amplasat pe Splaiul Independenței – cca. 1.000.000 mp suprafața total desfășurată) și The Light (amplasat pe Bulevardul Iuliu Maniu, cca. 150.000 mp suprafața total construită).

River Development are în portofoliu peste 150.000 mp de spații de birou și a livrat în ultimii doi ani peste 38.000 de metri pătrați noile clădiri de clasă A, în cadrul proiectului Sema Parc, prin cele trei clădiri de clasa A – Bruxelles, Paris și Berlin. Clădirile London și Oslo cu livrare în Q4 2021 vor adăuga alți 31.500 mp (suprafață închiriabilă) de birouri de clasă A în cadrul proiectului Sema Parc.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: