Companii Tech

Pandemia a sporit interesul companiilor de a folosi instrumente digitale pe care nu le-au folosit în trecut

aug. 13, 2020 2 min

Pandemia a sporit interesul companiilor de a folosi instrumente digitale pe care nu le-au folosit în trecut

Reading Time: 2 minute

Transformările radicale la nivelul economiei și al societăți determină tot mai multe companii din România să ia în considerare tranziția către zona online. Astfel, aproximativ 50% dintre companii susțin că sunt interesate să implementeze soluții de comerț electronic, peste jumătate au menționat că au folosit semnătura electronică în relația cu partenerii de afaceri, iar dintre cele care nu au folosit-o încă, majoritatea consideră că o vor adopta în curând, se arată într-un studiu UniCredit realizat împreună cu compania de cercetare iSenseSolutions.

De asemenea, jumătate dintre companii utilizează semnătura electronică si în relație cu băncile. Totodată, studiul relevă faptul că pandemia a sporit interesul companiilor de a folosi noi instrumente digitale pe care nu le-au folosit în trecut, precum aplicații de servicii de comerț electronic (23%), POS/mPOS (20%) sau mobile banking (16%) și internet banking (8%).

„În contextul actual, digitalizarea a devenit o reală necesitate pentru companii, pentru a-și putea continua activitatea, dar ea rămâne o opțiune validă și benefică și în continuare, pe termen lung, în noua realitate pe care o trăim. În portofoliul UniCredit Bank, un număr tot mai mare de clienți alege să adopte soluții digitale în activitatea de zi cu zi: 96% dintre tranzacții și plăți se fac în mediul digital, 98,2% dintre retragerile de numerar și 60% din depunerile de numerar sunt non-casierie, aproape 40% din totalul documentelor sunt semnate electronic, iar ambiția noastră în această direcție este ca până la sfârșitul anului să depășim 50%”, a declarat Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank.

Business mobile

Totodată, UniCredit a lansat o versiune îmbunătățită a aplicație Business Mobile, prin intermediul căreia oferă companiilor posibilitatea de a avea acces la informații și operațiuni esențiale direct de pe telefon, și face încă un pas în susținerea digitalizării și eficientizării activității clienților companii.

În plus, folosind noua aplicație Business Mobile, clienții companii pot realiza, suplimentar operațiunilor disponibile până în prezent, și plăți în valută și plata taxelor către bugetul de stat, și au acces la funcționalități ca administrare carduri (blocare/deblocare, modificare limite zilnice de tranzacționare), notificări de tip push pentru tranzacțiile de pe cont și/sau cu cardul, autentificare si semnare plăți cu amprentă sau FaceID, generare confirmări de plată în format pdf, reutilizare plăți.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: