Lifestyle Stiri

Pandemia reduce cu 25% tarifele de Revelion în destinații precum Turcia sau Egipt

17 oct. 2020 2 min

Pandemia reduce cu 25% tarifele de Revelion în destinații precum Turcia sau Egipt

Reading Time: 2 minute

Dacă în anii trecuți rezervările pentru Revelion începeau din august, iar „vârful” era în lunile septembrie, octombrie și prima jumătate a lunii noiembrie, anul acesta incertitudinea generată de pandemia de COVID-19 a decalat rezervările pentru Revelion, care au început abia în octombrie, pentru că turiștii amână cât pot de mult decizia de a pleca în vacanță, dorind să știe dacă și unde se va putea călători.

Pandemia a avut și un efect pozitiv pentru turiști: a făcut ca vacanțele de Revelion în străinătate să se ieftinească în acest an cu 25% în medie, iar pe turoperatorii mari i-a determinat să le ofere turiștilor pachete care pot fi rezervate cu avans zero și cu rambursarea integrală a banilor în cazul în care, înainte de începerea sejurului, țara respectivă interzice intrarea românilor sau România impune carantină pentru persoanele întoarse din acea țară, potrivit reprezentanței în România a turoperatorului DERTOUR.

Turiștii nu mai vor să plătească integral Revelionul cu mult timp înainte, pentru că nu sunt siguri că vor putea pleca. Încep deja să aibă o altă gândire, vor să plece în vacanță, dar vor să fie siguri că își recuperează banii. Atunci, noi le dăm posibilitatea să facă rezervarea fără să dea niciun ban, iar pe 15 noiembrie plătesc 10% din sumă și pe 1 decembrie achită restul de 90%” a declarat Cosmin Marinof, directorul general al reprezentanței DERTOUR în România.

Dertour a lansat chartere pentru Crăciun și Revelion în Antalya (Turcia) și Hurghada (Egipt). Un sejur de cinci nopți în Antalya, de Crăciun sau Revelion, la hoteluri de 4-5 stele all inclusive, costă de la 417 de euro de persoană. O vacanță de șapte nopți în Hurghada, tot la hoteluri de 4-5 stele all inclusive, poate fi achiziționată cu prețuri începând de la 529 de euro.

În Turcia se poate călători fără restricții, iar Egiptul cere test Covid pentru turiști. DERTOUR pregătește pachete de Crăciun și Revelion și în alte destinații, printre care Tanzania – Zanzibar, Maldive, Emiratele Arabe Unite – Dubai.

Dacă între momentul rezervarii și plecarea de Revelion se întâmplă să fie interzisă intrarea în țara respectivă, turistul trebuie să intre în carantină la întoarcerea în România ori se anulează zborul, DERTOUR îi returnează integral banii. Dacă, în această perioadă, turistul se îmbolnăvește de COVID-19 și nu mai poate pleca sau la testul pe care-l face înainte de plecarea în țările care cer test iese pozitiv, există o asigurare care poate fi cumpărată cu 150 de lei și care include și recuperarea banilor pentru îmbolnăvirea înainte plecare, dar și în timpul vacanței.

Efectuarea testului COVID-19 este achitată de turiști, iar clienții DERTOUR beneficiază de un preț preferențial de 285 lei și garantarea rezultatului in 72h în rețelele de clinici medicale Medicover.

Anul trecut, destinațiile favorite ale românilor care au plecat prin DERTOUR în vacanță au fost Thailanda, Dubai, Maldive, Zanzibar, Republica Dominicană, precum si destinații mai apropiate, printre care Bulgaria, Spania, Italia, Egipt și Turcia.

DER Touristik Group este parte a grupului Rewe, fiind unul dintre liderii industriei de turism din Germania, cu o rețea de aproximativ 2.800 de agenții de turism și vânzări online. DER Touristik Group încorporează cinci branduri hoteliere, un furnizor de servicii de călătorie, o companie aeriană și DMC cu 61 de birouri în 26 de locații.

Foto: © Regina SarkuvieneDreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: