CSR Stiri

Mergi mai departe citind

18 iul. 2014 3 min

Mergi mai departe citind

Reading Time: 3 minute

OMV continua si anul acesta programul social “Mergi mai departe citind”, primul program din Romania dedicat dislexiei. Dezvoltat in parteneriat cu Asociatia Romana pentru Copii Dislexici (ARCD), initiativa urmareste informarea cu privire la dislexie in Romania si sustine accesul egal la educatie al copiilor afectati de aceasta tulburare de invatare.    

In cadrul programului, OMV organizeaza in perioada 9 – 20 august 2014 prima tabara pentru dezvoltarea personalitatii si creativitatii copiilor si adolescentilor dislexici din Romania, cu sprijinul Asociatiei Romane pentru Copii Dislexici din Targu Mures. Participarea in cadrul taberei este gratuita si se face pe baza de inscriere, prin completarea formularului disponibil pe site-ul www.dislexic.ro sau www.omv.ro.

“Programul nostru «Mergi mai departe citind» marcheaza un alt moment important dedicat comunitatii copiilor dislexici din Romania. Copiii dislexici au nevoie de cat mai multa sustinere si ne bucuram ca reusim sa ne aducem propria contributie in ceea ce priveste dezvoltarea armonioasa a acestora. Prin aceasta tabara, dorim sa oferim copiilor sansa de a se cunoaste si interactiona intre ei, iar, totodata, sa isi dezvolte stima de sine si sa beneficieze de experiente sociale noi”, a spus Adrian Nicolaescu, Retail Manager OMV Petrom Marketing.

Tabara  include o serie de activitati si jocuri care au ca obiectiv dezvoltarea si stimularea creativitatii, a capacitatii de autoafirmare si auto-exprimare a copiilor dislexici, precum si dezvoltarea sentimentului de apartenenta la un grup. Mai mult, tabara include activitati de grup dedicate parintilor care insotesc copiii, realizate pentru o mai buna intelegere a fenomenului dislexiei si pentru impartasirea bunelor practici in educarea copilului. Atelierele si activitatile de grup din cadrul taberei vor fi coordonate si moderate de un psiholog si un psihopedagog, acestia fiind sprijiniti de prezenta unor persoane adulte dislexice, care vor impartasi celor mici experientele intampinate de ei in societate.

“Ii incurajam pe parinti sa isi inscrie copiii dislexici in tabara si, de asemenea, sa participe alaturi de ei la atelierele dedicate acestora, unde au posibilitatea de a cunoaste si interactiona cu alti parinti care se confrunta cu aceeasi problema. Numai impreuna putem contribui la dezvoltarea acestor copii”, a spus Eva Bartok, Presedintele Asociatiei Romane pentru Copii Dislexici si coordonator activitati pentru copii si parinti.

Lansat de OMV in parteneriat cu Asociatia Romana pentru Copii Dislexici (ARCD), “Mergi mai departe citind” este primul program din Romania dedicat dislexiei. Programul isi propune sa sprijine, prin informare si prin facilitarea accesului la instrumente de educare specifice, copiii care sufera de aceasta tulburare de invatare, parintii acestora, pedagogi si specialisti.

OMV este partenerul ARCD din anul 2010, cand a fost lansat www.dislexic.ro, primul portal din Romania care cuprinde informatii utile si avizate de specialisti despre dislexie. In acelasi an, tot cu sprijinul OMV, a fost reeditat indrumatorul de specialitate „Eu citesc mai bine!” si a fost derulata o campanie de strangere de fonduri la care clientii OMV au contribuit in numar mare. Beneficiile rezultate, in valoare de peste 96.700 lei, au fost donate Asociatiei Romane pentru Copii Dislexici si folosite pentru editarea de noi carti si manuale de specialitate, precum si pentru organizarea unor cursuri de specializare pentru dascali, pe tema tulburaririlor de invatare.

De asemenea, cu sprijinul OMV, in anul 2011 a fost organizat primul seminar national dedicat dislexiei, pe 9 decembrie, si a fost derulata o campanie de informare in mediul online, printr-o aplicatie disponibila pe pagina de Facebook a retelei OMV din Romania. In plus, cu sprijinul OMV, un prim abecedar special conceput pentru copiii cu dislexie a fost pregatit de ARCD, acesta fiind distribuit gratuit de OMV, alaturi de alte doua carti pentru dislexici, unei baze de contacte extinse.

In anul 2012, OMV a derulat prima cercetare la nivel national menita sa identifice aspectele specifice ale dislexiei, precum si incidenta ei in Romania. Rezultatele cercetarii au aratat ca incidenta dislexiei declarata in 2012 in randul populatiei din Romania era de 25 de cazuri de dislexie la 10.000 de gospodarii. 

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: