Lifestyle

Parasite, un film istorie al lumii cinematografice

28 feb. 2020 2 min

Parasite, un film istorie al lumii cinematografice

Reading Time: 2 minute

Filmul sud-coreean „Parasite” a făcut istorie la gala premiilor Oscar din acest an. A primit patru premii importante: Cel mai bun film, cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu original și premiul pentru film străin. Este o performanță, fiind primul film din Coreea de Sud care câștigă trofeele Academiei de Film Americane, dar și primul film într-o altă limbă decât engleză care primește distincția Cel mai bun film. De altfel lista premiilor pe care le-a primit „Parasite” este foarte lungă, incluzând și un Palme D’Or la Festivalul de la Cannes în 2019, un premiu Golden Globe pentru film străin, un premiu Bafta pentru film străin. O altă performanță este faptul că este primul film în altă limbă decât engleză care a primit un premiu Screen Actors Guild.

Filmul, o comedie neagră thriller, a fost apreciat unanim de critici, dar și de publicul larg, de la momentul lansării sale internaționale. A fost filmat în 77 de zile. Este regizat de Bong Joon-Jo, care a și scris scenariul împreună cu scenaristul Han Jin-won. Actorii din rolurile principale sunt Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong, Choi Woo-shik, Park So-dam și Jang Hye-jin. PE scurt povestea urmărește o familie săracă care plănuiesc să devină angajații unei familii bogate, prin infiltrarea în casa acelei familii și descriindu-se ca indivizi competenți, fără să fie înrudiți.

Este cel de-al 14-lea film al regizorului Bong Joon-Jo, iar alte filme de succes ale acestuia sunt „Okja” (2017), „Snowpiercer” (2013) sau „Mother” (2009).

Ambasada Republicii Coreea de Sud împreună cu revista Biz au organizat un eveniment cinematografic de excepție: proiecția specială a „Parasite” în 27 februarie 2020, la Cineplexx, Băneasa Shopping City.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Samsung, Independența Film și Cineplexx, precum și al magazinului coreean K-Food, restaurantului Seoul, Nespresso și Absolut.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: